Fjorårets vinner var Emily Coch Fjeld. Her sammen med juryen, fra venstre Marianne Skjulhaug, leder ved Institutt for urbanisme og landskap ved AHO (juryleder), Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, Gunnar Bøyum, administrerende direktør Aspelin Ramm, Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU. Foto: Finn Ståle Felberg

Aspelin Ramm: Deler ut pris for beste masteroppgave innen byutvikling

Aspelin Ramm-prisen går av stabelen for sjette gang til høsten, koronakrise eller ei.

Med prisen ønsker Aspelin Ramm å oppmuntre til kunnskapsutvikling som vil bidra til bedre og mer fremtidsrettet byutvikling for byer og tettsteder, ifølge en pressemelding.

– Eiendomsbransjen blir i enda sterkere grad en kunnskapsnæring. Målet er å motivere de flinkeste unge til å velge vår bransje, i konkurranse med alle andre næringer. Siden starten for seks år siden har vi sett mange gode kandidater til prisen, og det gleder oss å se at det stadig kommer dyktige, unge folk til bransjen, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Konkurransen vurderer masteroppgaver innenfor fagområdene eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsgeografi, ingeniørfag, økonomi og planlegging. Det er masterstudenter i Norge, samt norske studenter i utlandet som kan delta. Kun godkjente masteroppgaver fra 2019 og 2020 blir vurdert. Evne til tverrfaglig forståelse vektlegges, og oppgavens tematikk og resultat må være relevant for praksis og gjennomføring av byutviklingsprosjekter og byplanlegging. Påmeldingsfrist er satt til 5. august 2020.

– Aspelin Ramm har hatt stor glede av kontakt med akademiske miljøer. Vi trenger å løftes ut av vante forestillinger og løsninger. Det er veldig bra for eiendomsbransjen at det kommer flere relevante utdanningstilbud på masternivå, sier Bøyum.

Prisutdelingen foregår under Oslo Urban Arena 10. og 11. september.
– Juryarbeidet for Aspelin Ramm-prisen er virkelig et av årets høydepunkter, så det skal vi få til på en eller annen måte, koronakrise eller ei, avslutter Bøyum.