Nybygget til Bilia vil ligge like ved Østre Aker vei. Illustrasjon: 3DEstate

Aspelin Ramm bygger nytt Bilia-anlegg

Aspelin Ramm har ingått leiekontrakt med Bilia og vil til våren sette i gang bygging av et nytt kombinasjonsanlegg på 12.500 kvadratmeter i bydel Bjerke i Oslo.

Leieavtalen har en varighet på 15 år, og innflytting i nybygget er planlaget sommeren 2023, heter det i en pressemelding fra eiendomsutvikleren.

I nesten 40 år har Bilia Personbil holdt hus i Økernveien 115 som forhandler av Volvo. Denne eiendommen er planlagt utviklet til boliger, og Bilia har derfor vært på søk etter nye lokaler.

– Det er viktig for oss å ha en sterk tilstedeværelse i hovedstadsmarkedet med Volvo. Det har vært en god kombinasjon med lokaliserig på henholdsvis Fornebu og Økern. Vi synes derfor Hans Møller Gasmanns vei 7 er en god løsning for oss når vi skal flytte. Aspelin Ramm vil tilpasse nybygget slik at både våre og Volvo sine krav til kvalitet, kundefokus, miljø og ikke minst synlighet blir ivaretatt på en god måte, sier administrerende direktør Frode Hebnes i Bilia Personbil AS, om den signerte avtalen.

Hans Møller Gasmanns vei 7 ligger i bydel Bjerke, sentralt plassert på nordsiden av Østre Aker vei og med gangavstand til Vollebekk t-banestasjon.

På tomten, som ble ferdig regulert i 2017, settes spaden i jorda våren 2021 for å bygge Bilias/Volvos nye hovedanlegg i Oslo. Med dette vil nybygget være utleid med cirka 70 prosent.

– Bilia er en stor, seriøs og langsiktig aktør som passer godt inn vår logistikkportefølje. Vi er veldig fornøyd med at de har valgt vårt prosjekt i Hans Møller Gasmans vei 7 og vi er ser frem til og ivareta en langsiktig kunderelasjon med Bilia, sier Mona Aarebrot, direktør marked og drift i Aspelin Ramm.