Ill. Halvorsen og Reine

Asker Entreprenør bygger næringslokaler i Hønefoss

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har signert avtale med AKA AS om å bygge et nytt næringsbygg.

Avtalen gjelder næringslokaler på omtrent 12.000 kvadratmeter  i Hvervenmoen Næringspark i Hønefoss. Kontrakten med AKA har en verdi på omtrent 123 millioner eks. mva. Prosjektet er et handelsbygg bestående av plasstøpte fundamenter, stål og sandwichbygg og innredning tilpasset den enkelte leietaker.

Byggestart er i januar 2019 og prosjektet skal overleveres første kvartal 2020.

– Vi har lagt ned mye arbeid i dette anbudet og er svært stolte over å ha blitt tildelt kontrakten. AKA er en stor aktør i Ringerike og vi gleder oss til å komme i gang med dette prosjektet, sier regionleder Ole Einar Rongved.

Hos AKA er det prosjektsjef Morten Kristiansen, som holder i det nye store prosjektet.

– Dette er et nytt kortreist prosjekt for oss i AKA, rett utenfor døra til kontoret - og neste trinn i en langsiktig utviklingsplan vi har for Hvervenmoen Næringspark. Vår investering i det nye handelsbygget er 150 millioner kroner, forteller Kristiansen.

– Etter en tøff anbudsrunde nå i høst, har vi til slutt landet på Asker Entreprenør som totalentreprenør for prosjektet. Vi er sikre på at dette blir et fint samarbeid, sier Kristiansen.

Asker Entreprenør opprettet en avdeling på Hønefoss høsten 2017 og har på et år vokst fra 3 til 20 ansatte. Avdelingen omsetter for omtrent 100 millioner i 2018.

AKA AS er en eiendomsforvalter med base i Hønefoss og selskapet teller 22 ansatte og har 204 næringseiendommer i porteføljen.

Med utsikt til byggeplassen. Fra venstre prosjektsjef i AKA Morten Kristiansen, Bjørn Stokk fra HR Prosjekt, daglig leder i AKA Paal Haakensen, regionleder Ole Einar Rongved og prosjektleder Sindre Prestmo Larsen i Asker Entreprenør.