Må utsette kontraktsignering i Åkra sentrum

En av de to entreprenørene som leverte tilbud på å bygge veier i Åkra sentrum i Rogaland klager på tildelingen, og har krevd midlertidig forføyning da klagen ble avvist.

Ill. Rogaland fylkeskommune

Ill. Rogaland fylkeskommune

Sør-Rogaland tingrett trenger minst én måned på å behandle saken, ifølge en pressemelding fra Rogaland fylkeskommune.

For fylkeskommunen betyr dette at kontrakten med entreprenøren som har fått tilbudet ikke kan signeres før retten har truffet en avgjørelse. Basert på fylkeskommunen sin erfaring, tar retten sin behandling av saken minst én måned. Ved en eventuell anke må det regnes med ytterligere forsinkelser.

– Vi beklager at denne utsettelsen har skjedd, men partene ønsker å ivareta interessene sine, og har i en anskaffelse rett til å bruke de virkemidlene som loven gir mulighet til. Vi håper dette løser seg så snart det er mulig, sier Ivar Kalkvik, prosjektleder i Rogaland fylkeskommune i pressemeldingen.

Laveste tilbyder fikk tilbudet
Konkurransen for Åkra sentrum ble gjennomført i sommer og tilbudsfristen var 2. september 2022. Det kom inn to tilbud, og entreprenøren med lavest pris ble i tråd med konkurransereglene innstilt som leverandør. Tilbyderne ble orienterte om dette i et tildelingsbrev den 15. september.

Kalkvik forteller at en av de to entreprenørene klaget på tildelingen. Da Rogaland fylkeskommune avviste klagen, valgte den aktuelle entreprenøren å fremme krav om midlertidig avgjørelse mot Rogaland fylkeskommune, med krav om at fylkeskommunen skal nektes mulighet til å inngå kontrakt med valgt leverandør.

– Sør-Rogaland tingrett har tatt imot saken og vil behandle denne i tråd med prosessreglene for midlertidige avgjørelser, sier Kalkvik.

Nytt sentrum
Arbeidet i Åkra sentrum omfatter bygging av ny rundkjøring, ny vei mellom sentrum og Tostemvegen. Samlet veilengde inkludert alle sideveier er rundt 1,5 kilometer.

I tillegg blir krysset i dag i sentrum bygd om til rundkjøringer. Mellom rundkjøringen i Åkra sentrum og Tostemvegen ved Årsvollåna, skal entreprenøren som vinner konkurransen bygge ny lokalvei med ny rundkjøring for å koble sammen tilførselsveiene og tilkomsten til Coop-tomta. I tillegg blir Engveien forlenget og koblet til den nye lokalvegen.