AF Gruppens datterselskap HMB Construction har fått i oppdrag å bygge en ny ungdomsskole og videregående skole i Västerås. Ill. Archus
AF Gruppens datterselskap HMB Construction har fått i oppdrag å bygge en ny ungdomsskole og videregående skole i Västerås. Ill. Archus

AF-selskap bygger skoler i Västerås

AF Gruppens datterselskap HMB Construction har fått i oppdrag å bygge en ny
ungdomsskole og videregående skole i Västerås.

Kontrakten er på cirka 230 millioner svenske kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Oppdragsgiver er Hemsö og oppdraget vil gjennomføres som en totalentreprise.

Nye Rytterborgsskolan er på ca. 7 500 BTA, fordelt på fire plan, med plass til cirka 860 elever i ungdomsskolen, i videregående skole og i høyere yrkesutdanning. Skolen bygges ved Kristiansborgsallén, med Mälardalen universitet og\ Kristiansborgsbadet som nærmeste naboer.

- Vi er glade for å få muligheten til å bygge nye, funksjonelle skolelokaler i en del av Västerås som er i vekst, og som har stort behov for flere undervisningsbygg, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen i meldingen.

Det nye skolebygget har form som et prisme, med sammenhengende vindusrekker rundt alle de seks fasadene. Sokkeletasjen kles i gjenvunnet teglstein, de øvrige etasjene kles med stående treribber. Grunnetasjen/vestibylen skal ha storkjøkken med servering, og bygget får takterrasse.

Byggingen starter umiddelbart, og skolen skal etter planen stå ferdig til høstsemesteret 2024.