Prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.
Prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.Foto: Statens vegvesen.

Fire entreprenører vil bygge firefeltsvei i Sola

Stangeland Maskin, Nordbø Maskin, Bjelland og Aldesa Construcciones, har søkt om å bli prekvalifisert for strekningen Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune.

Det er tre lokale entreprenører og et spansk selskap som ønsker å bygge den neste etappen av riksvei 509 Transportkorridor Vest (TKV), som er en del av Bymiljøpakken, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Det var litt mindre deltagelse enn det vi trodde i forhold til de som hadde meldt sin interesse. Vi skal nå gå gjennom søknadene og velge ut tre som skal bli med i selve konkurransen, sier prosjektleder Geir Strømstad i Statens vegvesen.

Det skal bygges ny firefelts riksvei fra Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune. Etappen er en del av prosjektet Transportkorridor Vest, som strekker seg fra Sømmevågen til Sundekrossen. Fra Sømmevågen til Sola skole er ny firefelts riksvei allerede ferdigstilt, opplyser Vegvesenet.

– Vi ser frem til å komme i gang med den neste etappen på Transportkorridor Vest. Det skal bygges 2,1 kilometer ny firefelts vei, og sykkel og gangstier, sier Strømstad.

Statens vegvesen legger opp til oppstart av prosjektet etter kontraktsignering i mai/juni 2022.