VIF vil finansiere stadiondrøm med 300 boliger

Vålerenga ønsker å bygge 300 boliger for å finansiere et splitter nytt fotballstadion på Valle i Oslo.

Fem år er gått siden Vålerenga fikk stadiontomt av kommunen til en krone. Men en rekke utfordringer har ført til at byggeprosjektet fremdeles ikke er kommet ut av startgropa. Onsdag melder NRK Østlandssendingen at flere boliger i boligskvisede Oslo, kan være taktikken som fører dem nærmere mål.

– Det er en idé vi har spilt inn og drøftet med politikerne de siste månedene og fått positiv tilbakemeldinger på. Jeg ser optimistisk på den muligheten fordi boliger er mer verdt enn næring. Det ligger i dag 10.000 kvadratmeter med bolig i prosjektet i dag. Vi har satset på et prosjekt med 30.000 kvadratmeter. Dersom vi får bygge dette, blir det en betydelig bedre finansiering for oss, sier styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen til NRK Østlandssendingen.

Hele Vålerenga Kultur- og Idrettspark, der hovedbestanddelene er nytt stadion og ny videregående skole, har en prislapp på 630 millioner kroner med innlagt slingringsmonn.

Tanken var å finansiere stadionprosjektet ved å selge tomter til både bolig- og næringsutvikling, men disse inntektene vil ikke være nok til å dekke utgiftene.

Men ideen om flere boliger i prosjektet, blir positivt mottatt av byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fra Høyre.

– Jeg tror det er en mulighet. Jeg har bedt plan- og bygningsetaten utarbeide et alternativ med mer boliger, og så får vi se om det er ok for området rundt og trafikkavviklingen. Dette er et område som har en god del boliger fra før, og som godt kan få en større boligandel. Det vil vi nå vurdere når vi får alt materiale inn, sier Folke Fredriksen til NRK.

Stadion- og boligdrømmen på Oslo øst kan tidligst stå klar i 2015, men Vålerenga presiserer overfor NRK at de ikke har hastverk med å få stadionplanene realisert.