Soverommet på oppussings-toppen

Helst vil vi pusse opp soverommet i høst og vinter. Hakk i hæl følger bad, vegger og gulv og stua, ifølge en ny undersøkelse fra Finn Oppdrag.

Videre ”safer” vi i valg av interiørstil, og foretrekker et klassisk uttrykk, viser undersøkelsen.

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat blant 1000 respondenter på landsbasis.

− Nå som vi bruker mer tid inne, kulda erstatter varme sommerkvelder og løvet faller, er det naturlig å flytte fokus fra uteplassen til rommene inne. At flest trekker frem soverommet som det man ønsker å pusse opp nå, tyder kanskje på at noen tenker på dette mer som et oppholdsrom og mindre som et sted kun for søvn, sier Ole Ullereng, direktør i FINN oppdrag.

Også Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) kjenner seg igjen i undersøkelsen.

− Soverommet er det rommet vi pusser opp oftest. Dette er et lite og relativt overkommelig rom å gjøre endringer i når man får lyst på noe nytt, sier Bjørg Owren, administrerende direktør i IFI.

Badet prioriteres høyt
Nest mest populært er det å pusse opp badet. En kategori FINN oppdrag opplever stor pågang på. Akkurat nå ligger det over 700 henvendelser fra brukere som ønsker rørleggertjenester eller å pusse opp bad og våtrom.

− Utover soverom og bad ønsker mange å fikse på vegger, gulv og tak inne. Noe av det enklere å gjøre i hjemmet er tross alt å male vegger eller slipe gulvet. Slike grep kan dessuten bidra til verdiøkning ved et eventuelt salg, sier Ullereng.

På fjerde- og femteplass over hva vi ønsker å oppgradere i høst og vinter kommer henholdsvis stua og kjøkkenet, mens totalrenovering og bygging av peis er minst aktuelt.

Disse interiørstilene vil vi helst ha
4 av 10 respondenter ønsker seg en klassisk stil hjemme. Videre sier 14 % av de spurte at de ønsker en minimalistisk stil.

IFI: − Fargeskifte på gang
− Vi har imidlertid inntrykk av at mange studerer både fargekart og tapetbøker med fornyet interesse nå. Det er et fargeskifte på gang. Og når vi skal pusse opp vegger i høst vil en god del av disse bli mørke. Mørke brungrå toner seiler opp som en favoritt hos mange. Etter over ti år med hvite vegger som en usynlig bakgrunn for møbler og interiør, blir veggene nå tydeligere, og skaper en lunere ramme rundt livet som skal leves i rommet, sier Owren.

Retrointeresse blant de yngste
Blant de under 30 år ønsker 12 prosent seg en retro stil i hjemmet. Jo eldre man blir, desto mindre ønsker man seg en retro stil i hjemmet. Bare 2 prosent av de over 50 år ønsker seg dette.