Plettfri solskjerming

Markiser og parasoller er både gode solavskjermere og stemningsskapere på uteplassen. Men om de får bli fulle av mugg og forurensning blir ikke atmosfæren like hyggelig. Les våre rensetips.

Markiser og parasoller er laget av tekstil som er behandlet for å tåle et langt liv utendørs. Etter en tid kan de allikevel anta enn grønnaktig tone eller få sorte prikker.

En god vask innimellom forlenger levetiden – og gir skitten solskjermingstekstil fargene tilbake.

Vaskemidler for utendørs tekstiler fjerner mugg, bakterier, sot og andre forurensninger. Det finnes varianter som bare kobles til hageslangen og automatisk doserer ut riktig mengde over markisen. Etter påføring får middelet virke, mens vær og vind tar hånd om etterarbeidet.

Etter vask kan det være en god idé å impregnere stoffene igjen. Da blir overflaten mer vannavstøtende og mindre mottagelig for ny tilsmussing.

Impregneringen sprayes ut og får tørke inn. Den kan også brukes på teltduker, presenninger, ryggsekker og annet tekstil for utendørs bruk. Impregnering av puter og duker gjør tekstilene mer flekk- og fuktavvisende.

Egnede produkter til markise- og parasollrens: Nitor Markis & kapelltvätt, Krefting Selaclean Idealvask, Krefting Stabil impregnering, Herdins Imprenex Outdoor, Alkol pluss stopp impregnering