Flommen herjet med veinettet

Målselv kommune hardest rammet. Store skader også i Bardu og Storfjord.

Flommen i helga er den største på over 50 år i dette området. Noen av beboerne i området sier det er den største flommen på over 100 år.

Området som er verst rammet er Kirkesdalen (fv.171) i Målselv kommune. I tillegg er det store skader på fv. 847 på Innset i Bardu kommune og fv. 321 i Signaldalen i Storfjord kommune. - Det viktigste for oss nå er å få oversikt og få kartlagt hvor stort stort skadeomfanget er, sier avdelingsdirektør for vegavdeling Troms, Rigmor Thorsteinsen. Hun var på befaring i går sammen med fylkesråd for samferdsel , Terje Olsen.

- Jeg har foreløpig ikke noen oversikt over alle kostnadene, men dette kan dreie seg om mange millioner kroner. Det er også noe vi jobber med nå. Dette er viktig informasjon som også sentrale myndigheter har behov for med tanke på flomskadeerstatning, forteller Thorsteinsen.

- Vi vet heller ikke når nye permanente vegløsninger er klare i Kirkesdalen og påpeker at dette kan ta tid. Nå må vi sørge for å få registrert skadene på bruene og få til framkommelighet på vegene. Det er det aller viktigste akkurat nå, avslutter Thorsteinsen.

Nå tirsdag ettermiddag er fv. 171 og fv. 847 åpen med noe redusert framkommelighet. På fv. 321 forventer vi åpning i løpet av torsdag 19. juli. Her er det nå omkjøring på kommunal veg.