Fire vil renske fjell i Vest-Lofoten

Som en del av rassikringsprosjektet langs E10 Solbjørnneset-Hamnøy skal ustabile masser fjernes og fjellpartier sikres. Jobben starter i løpet av våren og fire entreprenører har levert tilbud.

Fjellpartiene mellom Fjøsdalen og Akkarvika har en del ustabile fjellmasser og i løpet av våren 2012 starter vi jobben med å fjerne ustabile masser og sikre enkelte fjellpartier. Dette blir gjort av fjellklatrere som fjerner ustabile steinblokker, monterer sikkerhetsnett og fjellbolter, melder vegvesen.no.

Fire tilbud
Da fristen for å gi tilbud gikk ut 9. mars 2012 var det kommet inn tilbud fra fire entreprenører.

Betongrenovering drift AS, 8.089.300 kroner
Fjell og skredsikring AS, 4.947.020 kroner
Gjerden Fjellsikring AS, 4.613.750 kroner
Mesta drift AS, 8.374.841 kroner

Kontrollregnes
Nå skal Statens vegvesen kontrollregne tilbudene før entreprenør velges. Planen er at arbeidet skal starte opp i løpet av våren.

Nattestegning og turisttrafikk
Når fjellsidene skal renskes er det stor sannsynlighet for at det faller stein ned på vegen. For å sikre trafikantene må vi derfor stenge vegen når dette arbeidet pågår.

På grunn av klima og geotekniske forhold må dette skje sommerstid, en tid hvor det er stor turisttrafikk i området. Det eksisterer ingen omkjøringsmuligheter.

For å gjøre ulempene så små som mulig har vi lagt opp til at det kun skal jobbes med fjellrensk om natten, og vi vil avslutte arbeidet innen juni, før den største turisttraffikken setter inn.