Volvo-hjullastere til Forsvaret

Volvo Maskin AS har inngått en rammeavtale med Forsvaret om kjøp av Volvo hjullastere.

Avtalen gjelder hjullastere i vektklassene fem til 30 tonn for de neste to år, med opsjon på ytterligere 1+1 år, skriver Volvo Maskin i en melding.

Ifølge Volvo Maskin ble de valgt fordi de skåret høyest på alle de kriteriene som ble lagt til grunn i anbudskonkurransen

I Forsvarets begrunnelse står det at det er viktig at de har en forhandler som har alt på plass når det gjelder ISO- og miljøsertifisering, og i tillegg er godkjent som opplæringsbedrift

- Når Forsvaret også kjenner til det nettverket av serviceverksteder som er etablert over hele landet, føler de seg trygge på at maskinene blir godt ivaretatt av Volvo Maskin Service som i dag består av 17 serviceverksteder og over 200 reparatører, sier Jarle Bjørløw, produktsjef i Volvo Maskin.

- Volvo hjullastere tilfredsstiller de operative og tekniske kravene som Forsvaret stiller til en slik maskintype. Denne vurderingen er utslagsgivende i forbindelse med avgjørelsen. Volvos tilgjengelighet av redskaper anses også som en klar fordel – da kan man få alt fra samme leverandør, fortsetter Bjørløw.

Forsvaret har erfaring med Volvos hjullastere gjennom 40 år.