Gjelskredbrua i Norangsdalen så god som ny

Den gamle steinkvelbrua på fv 655 i Norangsdalen, Gjelskredbrua, er reparert og så god som ny. Det var i mars 2007 at et stort ras knuste brua.

Dermed er et viktig vegminne og et godt eksempel på gammel byggeskikk, byggemetoder og et viktig bruminne i Møre og Romsdal sikret. Igjen var det “4’er” banden fra Nord-Trøndelag; Karl Johan Bjørgvik, Åsmund Karlgård, Svein Haugen og Kjell Rotmo, som gjorde jobben. De fire vegpensjonistene er ikke ukjente med denne type reparasjonsoppgaver og har reparert flere monumentale “vegvesenbyggverk” i Region midt.

- Jobben gikk raskere enn vi trodde, men det kan vi ikke minst takke en annen vegpensjonist, Nils Bjørdal, for. Han var en kjempegod medspiller for oss. Vi måtte først rive ned brua, stein måtte flyttes og ny stein måtte hentes fra andre steder. Etter å ha revet brua, måtte vi bygge forskaling til selve bruhvelvet før den nye buen kunne legges. Om vi må gjøre brua noe høyere enn den en gang var avgjør vi etter hvert som arbeidet går framover. Vi regnet med å bruke 6 uker, men vi klarte oss med vel 4 uker til restaureringsarbeidet, forteller Karl Johan Bjørgvik.

Gjelskredbrua er en av tre steinkvelvbruer av denne klassen igjen i Hjørundfjorden.