Utsolgt VM-arena ble test for T-banedriften

Overfylte T-banevogner og lange køer fra Holmenkollen stasjon og opp til VM-arenaen preget første konkurransedag med sprint på programmet.

VM-arrangøren hadde solgt ut alt av billetter, og mange tilskuere var ute fire-fem timer før øvelsene startet. Ved Majorstua stasjon var det store folkemengder og ventetiden var til tider lang.

En gruppe tilreisende svensker holdt ut i kulda mens de ventet på T-banen til VM-arenaen.

– Her gjelder det å være tålmodig, men for vår del går det bra, mente Bengt Bygård fra Ulricehamn.

–15 til 20 minutters ventetid er ikke noe problem, sa han videre.

– Etter planen
Ifølge Ruters transportopplegg skal det i snitt gå et T-banetog hvert fjerde minutt til Holmenkollen under mesterskapet. Et fullsatt Kollen satte hele opplegget på prøve allerede første konkurransedag.

Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift sier at avviklingen gikk etter planen.

– Vi måtte riktignok bytte et tog som kom tomt tilbake fra Holmenkollen, men det hadde ingen betydning for avviklingen, sier Rydmark til NTB.

I beredskap
Hvis strømstans eller andre årsaker skulle føre til full stopp på T-banen, må VM-arrangøren og Ruter ty til nødløsninger.

I beredskap har Ruter satt opp fem store leddbusser, hver med plass til 110 personer, som er plassert i Slemdalsveien. I tillegg har selskapet 20 busser i beredskap utenfor Oslo hvis noe skulle gå galt på T-banenettet.