Nå øker salget av anleggsutstyr

En av de beste indikatorene på at byggenæringen begynner å bli friskmeldt, er anleggsmaskinstatistikken til Maskingrossisternes Forening. Tallene for tredje kvartal 2010 viser en økning i mange av de viktigste kategoriene. Dette gleder nok mange av medlemsbedriftene i MGF som har slitt tungt etter at salget raste fra de toppnivå man hadde i 2007 og 2008. Nå var nok toppen kunstig høy, og fallet ble desto mer dramatisk. Finanskrisen ble smertelig for mange. Men nå er det lys i tunnelen.

 

Både MGFs formann, Sverre Gabrielsen, i Normann Olsen Maskin AS og den nye entusiastiske direktøren i MGF, Anita Helene Hall, er i alle fall full av pågangsmot og begge har stor fremtidstro. Dette smitter selvsagt over på medlemmene som nå kan begynne å brette opp armene.

Det har skjedd store endringer i anleggsmaskinbransjen. Mange har fortsatt ikke tatt inn over seg at Statens vegvesen ikke lenger er en stor direkte kunde. Det skjer også andre strukturelle endringer i anleggsbransjen. Dette gjør at mange av medlemsbedriftene i MGF opplagt må legge om sine markedsføringsstrategier. Det er i alle fall viktig å følge med i tiden. Vi tror at det kan skje til dels store endringer i eierstruktur i mange bedrifter både på leverandørsiden og blant de utførende bedrifter innen denne sektoren de nærmeste par årene.

Vi ønsker den nye lederen i MGF lykke til i sitt arbeid.