Rockheim vant Eiendomsprisen 2010

Norges nasjonale museum for pop og rock, Rockheim, har vunnet Eiendomsprisen 2010. Prisen ble utdelt på den årlige Eiendomskonferansen i Trondheim.

Sammen med partnere har Entra bygget Rockheim. Bygget eies av Brattørkaia AS, hvor Entra er majoritetseier med 52 prosent av selskapet.

Sterke kandidater
Foruten Rockheim var det i år tre andre nominerte bygg til Eiendomsprisen, alle i Trondheim:

Olav Tryggvasons gate 12 som eies av E.C. Dahls Eiendom, og har livsstilsbutikken Iteria som leietaker,

Søndre Gate 8-10 som huser Sparebanken Midt-Norges hovedkontor, og

Brattørkaia 17b, som også eies av Brattørkaia AS hvor Sintef Sealab er største leietaker, men også Entra har sitt hovedkontor.

- Det at Rockheim får denne prisen i år, i konkurranse med sterke og gode kandidater, gjør at det er med spesiell stolthet vi tar imot Eiendomsprisen 2010. Denne prisen ser vi som et bevis på at vi har gjort noe riktig med det 90 år gamle mellageret og at prosjektet understøtter byutviklingen på Brattøra, sier Espen Susegg, daglig leder i Brattørkaia AS.

Drivkraft for miljø
Eiendomsprisen skal stimulere midt-norske eiendomsutviklere til å skape gode prosjekter såvel økonomisk, teknisk, miljømessig, estetisk og samfunnsmessig.

I statuttene for Eiendomsprisen heter det blant annet at prisen skal gå til et godt prosjekt der nye konsepter og løsninger er tatt i bruk, med spesielt fokus på energi og miljø. Videre skal prosjektet være en god strategisk investering som har løftet det området prosjektet ligger i og har tilført området positive ringvirkninger.

Rockheim er et av landets mest spennende signalbygg, både i form og innhold. Det nye museet har allerede skapt stor aktivitet Trondheims nye bydel på Brattøra, hvor byen møter vannet. Siden åpningen i august i år har over 50.000 besøkt museet.

DnB NOR Næringsmegling AS arrangerer i år Eiendomskonferansen for tiende gang. Konferansen har blitt et viktig møtepunkt eiendomsbransjen.