Opseth refser systemet

Tidligere samferdselsminister Kjell Opseth er ikke mild i sin beskrivelse av det norske utbyggingssystemet og regjeringens manglende satsing på vei og jernbane.

I et leserinnlegg i Aftenposten tar Opseth og partikollega Matz Sandman et kraftig oppgjør med utbyggingstempoet til dagens regjering. Opseth, som av mange blir husket som samferdselsminister som fikk ting gjort, skriver blant annet at planlegging av vei- og jernbaneutbyggingen skal være et hjelpemiddel for å finne de beste løsninger, men systemet er blitt et monster i tidsbruk og utsettelser.

Opseth ønsker å sette kommunene til side under planleggingen av vei- og jernbaneprosjekter og heller la Staten gjennomføre et helhetlig planarbeid.

Opseth sier til Aftenposten at det er en enkel forklaring på hvorfor Norge har kommet på etterskudd i bygging og vedlikehold av vei- og jernbanen.

– For små bevilgninger etter hva som har vært behovet. Skal vi komme à jour, så må det være store nok bevilgninger over langt tid, sier Opseth til Aftenposten.

Opseth understreker at det blir vanskelig å sette opp utbyggingstempoet hvis det ikke er kapasitet nok blant de som skal planlegge og bygge veiene.