Henter 20 islendinger

Maskinentreprenøren T. Stangeland Maskin fra Rogaland løste sitt bemanningsproblem med stillingsannonser på Island. 

Etter at stillingsannonser i Rogaland ikke hadde noen effekt, fikk T. Stangeland Maskin inn over 70 søknader i løpet av få dager etter å ha kjørt en stillingsannonse i flere islandske aviser. Det skriver Stavanger Aftenblad.

- Her lokalt har vi søkt og søkt etter folk, men du får ikke noen med erfaring. Vi har allerede seks fra Island som vi er godt fornøyd med. De kan arbeide, og de står oppreist i nordavind, sier daglig leder Olav Stangeland til avisa.

T. Stangeland Maskin har en ordrereserve på 600 millioner kroner og går en travel høst i møte. Nå får firmaet god hjelp av 20 erfarne maskinførere og håndmenn fra Island. 

Ifølge Stavanger Aftenblad har ikke NAV tall på arbeidsinnvandringen fra Island. Eures-rådgiver for Rogaland, Bodil Broch-Austvoll, forteller til avisa om en jevn strøm av henvendelser fra islendinger etter finanskrisen høsten 2008. I starten var det flest ingeniører, mens det nå er folk med mer variert bakgrunn, også ufaglærte.

- Bøygen for mange islendiger er at de vil ha jobb til ektefellen før de flytter, derfor er det lurt å avklare jobbmuligheten for denne på et tidlig stadium, anbefaler Eures-rådgiveren.