Fikk besøk

23 elever i alderen 8 til 12 år ved Rom barneskole ved Kykkelsrud utenfor Askim i Østfold har i lengre tid måtte krysse anleggsområdet i forbindelse med byggingen av ny E18 og Romsåsen tunnel. Nylig fikk de en påskjønnelse fra Statens vegvesen og Skanska som takk for flott oppførsel.

Barna står og venter spent på sin tur i gravemaskinen.

Elevene var dresset opp med både hjelm og vernevester. De så ut som et sammensveiset arbeidslag, dog litt mindre av vekst enn de vi til daglig ser på anleggsområdet.

Første punkt på programmet var graving med gravemaskin. Barna kopierte fort likheten mellom joysticken på dataspillet hjemme med spakene i gravemaskinen. Det gikk ikke lang tid før Christian Høytomt (11) lot grabben forsvinne ned i bakken, før den ble løftet opp igjen full av sand og grus. Under utmerket veiledning av gravemaskinfører Geir Søland, ble det gjort noen skikkelige innhugg i grusen. Et og annet forundret uttrykk fikk de også når de oppdaget at hele gravemaskinen ristet i det grabben forsvant ned i bakken. - Dette er tøft sier Christian

Høytomt (11). Jeg har kjørt gravemaskin før fordi pappa har og i fjor gravde jeg bort et hønehus sier han. Det var moro og litt skummelt. Hedda Haga (10) som var første jente ut har aldri kjørt gravemaskin før og legger til at hun vil bli frisør når hun blir stor.

Etter at alle som ville hadde prøvd gravemaskinen, var det duket for pølser og saft til lunsj, før vi lastet opp i bussen med kursen mot Romsåsen tunnel. Bussen kjørte gjennom tunnelen mens Stig Andersson, HMS-rådgiver i Skanska, fortalte litt om arbeidet som pågikk.

Både rektor, Gunnar Aanstad og de 23 elevene var store i øynene når bussen kjørte ut av tunnelen og synet av Smaalenene bru åpnet seg. Vel tilbake på skolen var alle enige om at det hadde vært en fin dag.

- Det er viktig å rose. Barna har vært flinke og oppført seg bra når de har ferdes på eller ved aneleggsområdet, avslutter en fornøyd prosjektkoordinator HMS i Statens vegvesen, Terje Bjørlo.

 Saken er hentet fra Statens vegvesen sine hjemmeside