Gaustatoppen Lodge

Gaustatoppen Lodge

Sted: Gaustablikk ved Rjukan

Prosjekttype: 54 fritidsleiligheter fordelt på fire bygg

Totalentreprisekostnad inkl mva.: 120 millioner kroner

Byggherre: Gaustatoppen Lodge

Byggeledelse: Vidar Tveiten

Totalentreprenør: A til Å Entreprenør

Arkitekt: Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere

Rådgivere: RIB, RIV og RIE: Sweco Norge - AKU: Multiconsult - RIBr: Siv. Ing. Undertun

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Brødrene Alseth - Rørlegger: Notodden Rørleggerforretning - Elektro: Forenede Montører Notodden - Ventilasjon: GK Norge - Blikkenslager: BIS Production Partner - Murer/peis: Steinriket - Skifer/naturstein: Valdres Naturstein - Stålarbeider: TeleStål - Sparkling/trinnlyd: Gjøvik Gulvavretting - Taktekking: Membranteknikk - Parkett: Tremiljø - Parkettlegging: Parkett-Håndverk - Byggevarer og piper: Byggmakker Rjukan - Ferdigbetong: Unicon - Prefab betongtrapper: Con-Form - Armering: Leif Hubert - Deltabjelker: Peikko - Plattendekker: Systemblokk Telemark - Hulldekker: Spenncon - Kjøkken: Drømmekjøkkenet - Takkonstruksjon: Alfa Tre - Trapper innvendig: Haug Trevare - Vinduer: Norgesvinduet - Dører - heltre: Haugen Treindustri - Ståldører: Ulefos Brug - Limtre: Sørlaminering - Peisovner: Modena - Impregnerte takbord: Marnar Bruk - Skifer: Sigvartsen Steinindustri - Baderomskabiner: Norac - Byggekran: Kranor - Mobilkran: Isak M. Nilsen

Leilighetsprosjektet Gaustatoppen Lodge på Gaustablikk ved Rjukan har solgt imponerende bra i et krevende marked.

Ifølge utbygger har kjøperne falt for kombinasjonen av en fantastisk beliggenhet og høy bygningsmessig kvalitet. Nå skal vinnerresepten videreføres til tre nye bygg.

Da totalentreprenør A til Å Entreprenør AS la siste hånd på verket i midten av februar var 50 av i alt 54 leiligheter solgt. Det er Jostein Haugen hos utbygger Gaustatoppen Lodge AS godt fornøyd med. 

– Vi hadde en god salgsstart før også vi opplevde tøffere tider, men fra i sommer og frem til i dag har markedet tatt seg betydelig opp og vi har solgt 10-12 leiligheter. Det er utrolig bra, sier Haugen. Han har håp om at alle de fire leilighetshusene vil være utsolgt rundt påsketider.

– Jeg tror det er ganske unikt at det heller ikke ligger en eneste leilighet ute for resalg. Det betyr at vi har oppnådd vår målsetting om å selge til sluttbruker og ikke til investorer, konstaterer Haugen.

Beliggenhet, kvalitet og pris
Det er Jostein Haugen og tidligere toppalpinist Ole Christian Furuseth som står bak utbyggingsselskapet. Prosjektet, som er tegnet av John Arne Bjerknes i Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere AS, er inspirert av lodge-stilen som man finner ved kjente skisteder i USA og Europa.

Haugen mener kjøperne har falt for prosjektets beliggenhet med utsikt mot Gaustatoppen og umiddelbar nærhet til både alpin- og langrennsløyper. I tillegg mener utbyggeren at de får betalt for å velge en gjennomført høy kvalitet.

– Vi har også tjent på at relativt mange leiligheter koster under tre millioner kroner, det vil si godt under hyttekostnad. Vi har sett at det har vært mye tøffere å selge de leilighetene som ligger i samme prissegmentet som hytter, forteller Haugen.

Tre nye hus
Byggherre er nå i gang med å planlegge et nytt byggetrinn der byggesøknaden ifølge Haugen vil inneholde tre nye leilighetsbygg. Han understreker at de denne gangen kommer til å selge og bygge ett hus av gangen. De nye leilighetene vil ligge rett i bakkant av eksisterende hus og vil bli bygget med samme uttrykk og samme kvaliteter som første byggetrinn.

– Både vi og entreprenør er komfortable med husene og de fungerer bra. Det kommer derfor ikke til å bli de store forandringene, sier han. 

Vil fortsette samarbeidet
Dere kommer med andre ord til å fortsette samarbeidet med A til Å Entreprenør?

– Vi er i hvert fall veldig godt fornøyd med den påliteligheten de har vist og den kvaliteten de har levert. Så lenge de holder seg i skinnet på kostnadssiden, er det ingen grunn til at vi ikke skal fortsette et allerede bra samarbeid, svarer Haugen.

Hvis den gode salgstrenden vedvarer vil byggingen av det første av tre nye leilighetshus sannsynligvis starte rundt april 2011. Haugen håper imidlertid å ha ferdigstilt infrastruktur, grunnarbeider og gjerne byggets parkeringskjeller før de starter selve leilighetsbyggingen neste vår.  

Stor jobb
A til Å Entreprenør ønsker selvsagt å fortsette byggingen av Gaustatoppen Lodge. Prosjektleder Bård Lien kan bekrefte det gode samarbeidet og han ser helt klart verdien i å få videreført erfaringene de gjorde seg under byggingen av de fire første husene.

A til Å Entreprenør har altså bygget fire bygg som alle har parkeringskjeller og tre etasjer pluss hems på toppen. Totalentreprisen, med en verdi på cirka 120 millioner kroner inklusive moms, er den desidert største kontrakten lokalentreprenøren har gjennomført. A til Å Entreprenør har selv utført betong-, tømrer og malerarbeidene i prosjektet.

– Vi har utført mye i egenregi, men vi har også hatt med oss en god og stabil gruppe med underentreprenører, forteller Lien. Geir Olav Luraas, daglig leder i A til Å Entreprenør legger til at de har vært meget bevisste på hvem de tok med seg som underentreprenører.

– Vi tok med oss aktører vi visste vi kunne stole på og ha et greit samarbeid med. Vi har ikke kun hatt fokus på pris, men vel så mye på leveringsdyktighet, opplyser Luraas.

Gjennomført
Bård Lien beskriver Gaustatoppen Lodge som et prosjekt med gjennomført høy kvalitet på materialvalgene både inn- og utvendig.

– Her er det ikke gjort et eneste forøk på å spare på standarden og det tror jeg kundene er bevisste på, sier Lien. Han trekker frem flott arkitektur, beliggenhet og godt håndverk når han skal beskrive kvalitetene ved prosjektet.

Domineres av tre
Gaustatoppen Lodge domineres av tre. Husene har fasader med liggende trekledning og i fronten er det glassfasader innrammet med grove trekonstruksjoner som skaper den såkalte lodge-stilen. På taket er det lagt royalimpregnerte trebord. Også innvendig er tre det dominerende materialet både på gulver, tak og vegger.

– Når folk kommer inn i leiligheten på fjellet, så ønsker de hyttefølelsen og den følelsen forsøker vi å gi, påpeker Jostein Haugen.

Tøff vinter
Bård Lien og Geir Olav Luraas er godt fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, men de legger ikke skjul på at vinteren kan være tøff når man bygger 1000 meter over havet. At leilighetene gjerne skal ferdigstilles til høysesong midtvinters har vært en utfordring for totalentreprenøren.

– Det har hele tiden vært fokus på å ha tett bygg senest 1. november. Samtidig har byggherre ønsket å overlevere leilighetene til kjøperne før vinterferie og påske. Det betyr overlevering midt i den verste årstiden og det gjør det litt ekstra krevende, avslutter Lien.

Tekst og foto: Ådne Homleid


Flere prosjekter