Utleiekonferansen i gang

Norsk Utleieforening samler rundt 200 deltagere på årets Utleiekonferanse som går av stabelen på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen 18. og 19. februar.

– Utleiekonferansen har befestet seg som den viktigste møteplassen for utleie-, maskin- og utstyrsbransjen i Norge, sier styreleder Ove Lunde i Norsk Utleieforening.

Stor interesse

Daglig leder i Utleieforeningen, Arne K. Bugge kan fortelle om stor interesse rundt arrangementet.

– Utstillingsområdet ble tidlig fullbooket, forteller Bugge. Det betyr at rundt 40 utstillere viser frem sine produkter og tjenester for landets utleieselskaper og entreprenører.

– Utstillingen er en meget viktig del av hele arrangementet - og en unik mulighet for leverandørene til å presentere seg og sine produkter direkte til sine viktigste beslutningstagere, sier Bugge, som under Utleiegallaen, torsdag kveld, har utfordret Byggeindustriens redaktører til å dele ut pris til beste stand. Stor spenning knytter det seg også til utdelingen av Utleieprisen 2010.

Nye muligheter

Programmet for konferansen har overskriften ”Nye muligheter”.

– Mer enn noen gang er det viktig å være proaktiv og bevisst på hva som venter av eventuelle trusler og nye muligheter, og i dette perspektivet er Utleiekonferansen en viktig arena for alle aktørene i verdikjeden – fra produsenter/leverandører til utleiebedrifter og sluttbrukere, fastslår Bugge.

– Hva kan du si om programmet?

– Intensjonen å gi deltagerne en oppdatert innsikt i hva som skjer i utleiemarkedet, og ikke minst med norsk økonomi på kort og litt lengre sikt. Vi får to meget aktuelle foredrag av sjefsøkonom Tor Steig i NHO og fra Audun Lågøyr, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i BNL, sier Bugge.

Hovedtemaet dag 1 er problemstillinger rundt outsourcing versus eie egen maskin- og utstyrspark. Opptakten blir garantert et frisk fraspark fra kommentator Øyvind Kvaal som provokativt slår fast ”Leie er tull – eie er gull”.

Kvaal etterfølges av et knippe interessante fordrag fra bl.a. direktør innkjøp og logistikk Ole Christian Selsås i Kruse Smith, adm. direktør Dag Andresen i Veidekke og adm. direktør Eivind Bøe i Bautas AS.

Bugge er også spent på hva lederen av lavenergiprogrammet Guro Hauge vil si i sitt innlegg ”Tar utleiebransjen miljøutfordringene på alvor?”

På utleiekonferansens andre dag settes fokus på maskin- og utstyrssalget i Norge som tilsier et voksende behov for utskifting og fornying. Finansieringsalternativer, innbytteordninger og auksjonsformer vil bli belyst.

– Vi kan love to inspirerende dager, lover Arne K. Bugge.