Ny tilbudsrunde for METbygg

Evalueringsgrunnlaget førte til tre klager og ny tilbudsrunde for bygningsmessige arbeider for det nye ”passivhus”-bygget til Meteorologisk Institutt på Blindern.

I konkurransegrunnlaget ble det vektlagt 50 prosent pris og 50 prosent andre faktorer som kvalitet og miljøløsninger.

Tre klager
- I første tilbudsrunde som omfattet 12 entreprenører ble det gjort evalueringer og fattet en innstilling. Da vi informerte entreprenørene om hvem vi hadde til intensjon å inngå kontrakt med, mottok vi klager fra tre entreprenører på forskjellige momenter i evalueringen, forteller senioringeniør Ståle Skramstad, Meteorologisk Institutt.

-Vi vil jo gjøre alt riktig med hensyn på regler og forskrifter og fikk juridisk bistand til å vurdere saken. Vi kom under kjennskap med at det her foreligger en litt ny rettspraksis når det gjelder gyldigheten av de tildelingskriteriene som ble benyttet. KOFA (klagenemnda for offentlige anskaffelser) forholder seg blant annet til en EU-dom om hvilke tildelingskriterier som man har lov til å bruke sammen med pris.

Avlyste konkurransen
Resultatet ble at vi at vi avlyste anbudskonkurransen og lyste ut en ny hovedentreprise som hasteprosedyre med prekvalifisering. Fristen for å melde seg på går ut 8. februar. For de nye tilbyderne vil konkurransekriteriene kun gjelde pris. Dette er ingen totalentreprise, men en K202 hovedentreprise bygningsmessige arbeider. Noen av de miljømessige kriteriene faller nå bort, da vi gjennom prosjekteringen har fastsatt hvilke miljøkrav bygget har, påpeker Skramstad. -Selvsagt er vi interessert i at entreprenøren har oppført lignende bygg tidligere, men det slår i tilfelle ut i prekvalifiseringen, fastslår han, og tilføyer at det blir en rask evaluering etter 8. februar av hvem som blir prekvalifisert.

Byggestart blir litt avhengig om det blir ”nye” tilbydere, men vi håper å komme i gang før påske, opplyser han.