NITO-presidentene blogger

NITOs president Marit Stykket er fra i dag en blogger. Hun etablerer i dag en egen blogg sammen med visepresident i NITO Trond Markussen.

I sin første bloggpost skriver hun blant annet at – Som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer er det en utfordring å nå alle de 64.000 medlemmene våre enda mer direkte. Den nye digitale virkeligheten gir oss muligheter vi ikke hadde bare for noen få år siden, sier president Marit Stykket.

– NITO har i lengre tid vært til stede i sosiale medier som Twitter, Facebook og Linkedin, men vi har ventet med å etablere en blogg til vi visste at vi kunne levere noe interessant. Eksempelvis var det viktig å få til en ordning hvor jeg deler bloggen med visepresidenten, sier Stykket.

Fredagsgjest
Hun ser også spesielt frem til konseptet med en egen fredagsgjest. – Her skal vi slippe til mennesker vi er enige med, og folk vi er uenige med. Politikere, andre organisasjoner, bedriftsleder og ikke minst tillitsvalgte og medlemmer i NITO.

Unik møteplass
Sosiale medier er i følge Stykket en unik måte å treffe folk på.

– Det fjellet man tidligere måtte bestige for å komme i kontakt med sentrale samfunnsaktører har blitt til en lav terskel. Jeg kan avtale et møte med en stortingsrepresentant over 140 tegn på Twitter, mens jeg noen minutter etterpå diskuterer tariffavtaler på bloggen min, sier hun

– Norske bedrifter synes i stor grad å ha forstått mekanismene som ligger til grunn for dialog med sine kunder. Det burde være mye lettere for oss fagorganisasjoner å diskutere med våre medlemmer, men slik er det ikke alltid. Det er vanskelig å finne fora hvor den sentrale delen av organisasjonen kommuniserer direkte med medlemmene. De sosiale mediene åpner dører vi ikke visste fantes for bare noen år siden. Jeg gleder meg, sier den nybakte bloggeren.

Les mer på NITO presidentens blogg