Få er fornøyde med Berg-Hansen og Kleppa

Bare 10 prosent mener at Lisbeth Berg-Hansen gjør en god jobb som fiskeriminister, mens 13 prosent mener at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa er en kløpper i sitt fag.

Det er i en undersøkelse som Synovate har laget for Dagbladet at disse tallene kommer fram. Ifølge undersøkelsen mener 25 prosent at Berg-Hansen gjør en dårlig jobb. 37 prosent mener at innsatsen hennes er midt på treet, og 10 prosent mener altså at hun gjør det bra.

Resultatet er det dårligste siden Sylvia Brustad i mai i fjor gjorde godt inntrykk hos 8 prosent av de spurte.

– Det mangler ikke på negativt fokus for statsråder, men Lisbeth Berg-Hansen er nok den statsråden det har vært mest negativt fokus på siden hun ble utnevnt, sier valgforsker Bernt Aardal.

Undersøkelsen viser at Kleppas håndtering av blant togkaoset ikke har vært særlig kløktig. 13 prosent mener hun har gjort en god jobb. 36 prosent mener hun har håndtert jobben på en dårlig måte, mens 40 prosent mener hun har gjort det middels bra.

Målingen ellers viser at 39 prosent mener statsminister Jens Stoltenberg gjør en god jobb. 20 prosent mener at Audun Lysbakken gjør en god innsats som barne- og likestillingsminister. 35 prosent mener Grete Faremo gjør en god jobb som forsvarsminister.