Bygger TV3 drømmebad uten Byggebransjens våtromsnorm?

I TV3s nye opp-pussingsserie, Bygg&Bedrag, hjelpes uheldige forbrukere som har vært utsatt for uhederlige og inkompetente håndverkere.

Blant annet har to familier så langt plaget med splitter nye, tragiske marerittbad, fått bygget nye drømmebad gratis.

Men daglig leder av Fagrådet for våtrom(FFV), Lars Gulbrandsen, stusser over at TV3 ikke på noen måte synes kjent med Byggebransjens våtromsnorm (BVN).

- Selvsagt blir folk glade over å få et gratis, nytt, nydelig og tilsynelatende trygt bad. Men målsettingen med programmet er jo primært å advare folk mot å velge useriøse håndverkere. Særlig på bad, som er ekstra faglig krevende å bygge riktig. Faktisk er det bare landets 730 Godkjente våtromsbedrifter, sertifiserte av FFV, som kan dokumentere nok kunnskap om BVN til å inngå en avtale med forbruker om at BVN skal brukes i bygging av bad- og våtrom. Derfor er det underlig at TV3 i programserien ikke nevner hverken Godkjente våtromsbedrifter eller Byggebransjens våtromsnorm (BVN). Rart, fordi den logiske moralen i programmet burde være at de fortvilede forbrukerne skulle ha valgt en Godkjent våtromsbedrift og avtalefestet bruk av BVN første gang, og ikke bare 2nden gang. Men så nevnes ikke denne beste løsningen 2nden gang heller!

- TV3s byggeleder i programserien er ikke på listen over Godkjente våtromsbedrifter. Det er derimot en av aktørene i TV3-teamet, Rørleggercentralen. Men hvorvidt bruk av BVN er kontraktsfestet i bygging av de nye drømmebadene, har ikke fremkommet på noe vis i programserien så langt. Vi håper det rettes opp i kommende program, - slik at forbrukerne får de beste og tryggeste bad det er mulig å bygge i Norge. Sammen med dokumentasjon som bevis fra utførende Godkjent våtromsbedrift om at BVN er brukt.

- Listen over Norges 730 Godkjent våtromsbedrifter finner du, sammen med nyttig råd og tips om trygg baderomsbygging, på www.ffv.no.