Bygging av sykehotell går etter planen

Byggingen av det tidligere omstridte sykehotellet ved Radiumhospitalet går sin gang. Like etter påske legges driftingen av hotellet ut på anbud.

- Hotellet vil bli drevet som et vanlig hotell. I teorien vil det være åpent også for andre, men pasientene ved Radiumhospitalet og deres pårørende blir naturligvis prioritert, opplyser leder av prosjektstyret Geir Teigstad ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet til NTB.

Sykehotellet vil ha lavere priser enn det som er vanlig for sentrale Oslo-hoteller.
Kontrakt før sommeren

Tilbyderne skal nå komme med anbud på blant annet rompriser etter at de har fått seg forelagt rammebetingelser som husleie, avskrivninger, etc.

- Fristen for innlevering av anbud er satt til 20. mai, og vi har tenkt at kontrakten med driftsselskapet kan være undertegnet før 1. juli, sier Teigstad.

Sykehotellet på Radiumhospitalet skal åpnes offisielt 18. desember i år. Det vil ha cirka 100 senger fordelt på 77 rom. De fleste er enkeltrom tiltenkt pasienter under behandling.

Vakte oppstyr
Hotellplanene vakte mye oppstyr i fjor vinter og vår da styret i Radiumhospitalet-Rikshospitalet/Helse Sør-Øst stanset den påbegynte byggingen. Daværende administrerende direktør ved Rikshospitalet Åge Danielsen måtte gå fra sin stilling etter at styret fant det kritikkverdig at han iverksatte forberedelser til bygging av sykehotell uten at godkjenning og finansiering var på plass.

Entreprenøren Peab krevde 28 millioner i erstatning for de påbegynte arbeidene, men 29. september i fjor ble byggingen gjenopptatt. Saken hadde da skapt stort engasjement både hos politikere, privatpersoner og folk flest.

Kreftforeningen bidrar med 30 millioner kroner til bygging av hotellet. Som motytelse får Kreftforeningen delta sammen med Rikshospitalet i etablering og drift av et kreftsenter i tilknytning til hotellet.

Hotellet er til sammen beregnet til å koste 158 millioner kroner. Staten bidrar med 110 millioner, Kreftforeningen med 30 mill og 18 millioner kommer fra Rikshospitalets egen investeringsramme.