Fjellfolket er samlet

I dag og i morgen er fjellfolket samlet på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo.

Opp mot 700 deltakere ventes til årets utgave av Fjellsprengnings-, Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen 20. og 21. november.

Fjellsprengningsdagen, som arrangeres av Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), arrangeres i år for 46. gang. Programmet for dagen er variert.

Utdelingen av årets gullfeisel er som vanlig første punkt på agendaen. Ruth Gunlaug Haug, formann i NFF, står for den høytidelige overrekkelsen. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen vil deretter holde et innlegg om hvilke strategier og utfordringer hans etat står ovenfor de neste fem til ti år. Frode Nilsen, prosjektdirektør i Leonhard Nilsen & Sønner, vil også snakke om utfordringer. Nilsen tar for seg vanskelig geologi og kulturforskjeller under drivingen av OPS-tunnelene mellom Grimstad-Kristiansand.

Teknologiske fremskritt ved rensing av vann fra tunneldrift, ny kullgruve på Svalbard, Atlanterhavstunnelen, erfaringer fra Sørenga og internasjonalisering av norsk vannkraftteknologi er eksempler på andre temaer som vil bli belyst i løpet av Fjellsprengningsdagen. På kvelden er det naturligvis duket for tradisjonsrik middag med velkjente sanger og meny.

Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen følger på. Arrangørene, Norsk Geoteknisk Forening(NGF) og Norsk Bergmekanikkgruppe (NBG), kjører felles opplegg det meste av dagen. I det faglige programmet finner vi blant annet innlegg om Skansenløpet i Trondheim, problemløsning ved hjelp av sekantpeler i dyp byggegrop i Kristiansand sentrum og permanent fuglekassespunt ved E18 i Lier.