Så på fremtidens byggstudium

Fremtidens byggstudium var årets tema under Bygg- og Miljødagen.

Både byggenæring og studenter var godt representert da Næringslivsringen i går arrangerte Bygg- og Miljødagen i Realfagbygget på NTNU i Trondheim. Tradisjonen tro var også BM Arena en del av BM Dagen. En rekke aktører fra byggenæringen var på plass med stand for å selge seg inn hos neste generasjon med ingeniører.

Årets tema for Bygg- og miljødagen var Næringslivsringens pågående prosjekt "Fremtidens byggstudium på NTNU". To spørsmål danner bakteppet for temaet: Hvilke grep kan vi ta med hensyn til innhold og kvalitet i studiet for å imøtekomme byggenæringens fremtidige behov og hvordan må vi samarbeide for å få til et studium på internasjonalt nivå?

Jan Moksnes, prosjektleder for Fremtidens byggstudium, kunne fortelle at det i dag er god rekruttering til bygg- og miljøteknikkstudiet ved NTNU og nivået på studentene er høyt. Men det lyser også noen varsellamper for bygg- og miljøstudiet. Rekruttering av nye lærere, en elendig økonomi og mangel på forskning er eksempler på problemstillinger som Næringslivsringen nå jobber aktivt med.

Etter planen skal et nytt studieprogram for bygg- og miljøteknikk implementeres fra 2010.

Du kan lese mer om Bygg- og miljødagen og Fremtidens byggstudium i nr. 15 av Byggeindustrien