Snarefjellet Borettslag

Snarefjellet Borettslag

Sted: Hagan i Nittedal
Prosjekttype: Nybygg
Entreprisekostnad eks mva: 20 mill kroner
Størrelse: 15 leiligheter over tre plan
Byggherre: Skyset Boligbygg
Totalentreprenør: Larsen Entreprenør
Arkitekt: Skjeseth og Solvang Arkitekter
Rådgivere: Dr. techn. Olav Olsen
Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Rørteft - Elektro: T & B Hansen Installasjon - Gassleverandør: Østlandske Varmesenter - Ventilasjon: Bryn Ventilasjon - Grunnarbeider: Thoresen Anlegg - Peling: Brødrene Myhre - Blikkenslager: Øivind Nilsen Blikkenslagerverksted - Takleverandør: Sørlaminering - Stålleveranser: Borger Hamar sveiseverksted - Garasjeleverandør: Karlshusgarasjene - Mur- og flisarbeider: Murmester Rolf Holm - Vindusleverandør: Norgesvinduet - Dørleverandør: Swedoor - Parkett: ParkettPartner - Innredninger: Sigdal - Maler: A. Lynnebakken 

Snarefjellet Borettslag kan tilby fine leiligheter i landlige omgivelser nær Oslo. Ikke rart leilighetene ble solgt unna på kort tid.

Skyset Skog på Hagan i Nittedal har i flere år ligget klar for en større utbygging. Nå er arbeidet i gang for fullt, og først ut var byggingen av Snarefjellet Borettslag. Det er Skyset Boligbygg AS, hvor Tronrud Eiendom eier 60 prosent av aksjene og Nittedal Boligbyggelag eier resterende 40 prosent, som har vært byggherre for Snarefjellet Borettslag. De skal også bygge ut alle de 161 boenhetene i området.

Larsen Entreprenør
Totalentreprenør for prosjektet har vært Larsen Entreprenør, som er eid av Tronrud Gruppen.

Larsen Entreprenør vil også spille en viktig rolle i utbyggingen av hele området.

Arkitekt for Snarefjellet Borettslag har vært Skjeseth og Solvang Arkitekter.

– Bygget ble overlevert i mai 2008, i henhold til både tid og budsjett. Dette har vært et meget bra prosjekt og gjennomføringen har gått etter planen. Vi har hatt noen utfordringer med grunnarbeidet, men dette ble løst ved å bruke 60 stålkjernepeler, forteller en fornøyd Øyvind Velsand, prosjektleder i Larsen Entreprenør.

Alle leilighetene ble solgt på kort tid og er nå bebodd.

15 leiligheter
Bygget består av 15 leiligheter over tre plan. Som man kan se på bildene glir bygget meget bra inn i miljøet, og blir ikke dominerende i området. Bygget har en rekke fine detaljer og et flott opparbeidet uteområde. I tilknytning til bygget er det satt opp ti garasjer og fem carporter. Bygget består av to- og treroms leiligheter. Bygget er satt opp med plasstøpt betong, og har kledning av trepanel. Utbyggerne forteller at leilighetene holder en normal høy standard. Dette innebærer bl.a. parkett på gulv, flislagte bad og god standard på kjøkken. Leilighetene i 1. og 2. etasje har gasspeis.

– Hovedoppvarmingskilden er gass. Sekundærkilden er strøm, legger Velsand til.

Byggetiden var på ca ett år. Kontrakten vår var på ca 20 millioner kroner (eks. mva.).

Prosjektsjef Rune Bjørn Ekberg i Larsen Entreprenør kan konstatere at dette har vært et godt prosjekt for firmaet og utbygger. – Det ble levert med 0-feil, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra beboerne. Vi hadde ingen HMS-hendelser i byggeperioden. Arbeidet har gått knirkefritt, sier Ekberg.

De kan også fortelle at samarbeidet med naboene i området har gått fint.

Stort område
Om få år får borettslaget selskap av flere nye bygg. Området Skyset Skog skal bygges ut til å romme opp til 161 nye boenheter. Hvor raskt denne utbyggingen vil skje er i dag litt avhengig av boligmarket den nærmeste tiden. Men at det er et populært område å bosette seg i er det liten tvil om. Selv med den korte avstanden til hovedstaden kan man her få et hjem i rolige omgivelser til en relativt rimelig penge.

Tekst og foto: Arve Brekkhus 


Flere prosjekter