Bilen var full av dynamitt

Bilen som kjørte utfor veien på E 39 ved Krifast i Gjemnes på Nordmøre søndag, var lastet med betydelige mengder dynamitt.

 

En mann i midten av 20-årsalderen fra Fræna i Romsdal satt mandag i avhør hos politiet i Kristiansund. Han er siktet etter straffelovens paragraf 352 for uforsiktig omgang med sprengstoff og for promillekjøring.

Det var ved 18-tiden søndag den sterkt trafikkerte hovedveien mellom Molde og Kristiansund-Trondheim ble stengt for all trafikk i nesten åtte timer, mens bombeeksperter ble sendt med fly fra Oslo for å undersøke bilen som sto 30 meter fra veien i krysset fylkesvei 279 i Gjemnes og E39. Dette er like ved Gjemnessundet bru i Krifastsambandet, Kristiansunds fastlandssamband.

- Den tilbakemeldingen vi har fått etter en brifing med folkene fra Oslo politidistrikts bombegruppe var at sprengladningene var slik anrettet at de lett kunne gå av, og at det var en riktig vurdering å stenge veien for all trafikk, sier konstituert politimester i Nordmøre og Romsdal, Ole Ødegård, til NTB.
Politiet fikk søndag inntrykk av at siktede hadde til hensikt å ta sitt eget liv. Etter avhøret av mannen mandag er det ingen mistanke om at han hadde andre hensikter, som for eksempel å bruke sprengladningene mot et bestemt mål.
- Vi fortsetter avhørene for å kartlegge hvor dynamitten kommer fra og hvordan han har fått tak i den, sier Ødegård. Han opplyser at mannen i avhør mandag har sagt at han husker lite fra det som skjedde dagen før. Han vil trolig bli løslatt etter en konsultasjon hos lege/psykiater.

- Slik vi vurderer denne saken er det ikke fare for gjentakelse eller bevisforspillelse, og dermed heller ikke grunnlag for varetektsfengsling. Siktede vil senere bli fremstilt for retten, sier Ødegård.