Stor offshore-kontrakt til AF Gruppen

AF Gruppen (AFG) har inngått intensjonsavtale med Heerema Marine Contractors om fjerning og gjenvinning av ni plattformer med opsjon på ytterligere fire fra Ekofisk-feltet for ConocoPhillips.

Dette er den største kontrakten i AF sin historie. Avtalens totalverdi er MNOK 1 200 inklusive opsjoner.

Det er AFs miljøvirksomhet, AF Decom, som vil utføre arbeidet. Forberedelse av arbeidet påbegynnes umiddelbart, mens demontering av plattformene vil starte i 2009. Arbeidet vil pågå frem til 2014. Leveransen består av forberedende arbeider offshore, demontering og gjenvinning av totalt 140.000 tonn stålkonstruksjoner på AF Decoms mottaksanlegg på Vats utenfor Haugesund.

- Vi er stolte av å få være med på det største fjerningsoppdraget av utrangerte plattformer i Nordsjøen. Avtalen styrker vår strategiske satsing på miljø og er en viktig anerkjennelse av vår kompetanse på sikker demontering og gjenvinning av stålkonstruksjoner offshore. Arbeidet legger grunnlaget for ytterligere vekst innenfor vår miljøvirksomhet offshore, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Dette er det tredje fjerningsoppdraget som AF gjennomfører offshore. AF ble prekvalifisert for offshore oppdrag i 2002 basert på den metode som selskapet benytter på landbasert riving av industrianlegg. I 2004 fikk AF oppdraget av ConocoPhillips med demonteringen av stålkonstruksjonen på Ekofisk 2/4T. Arbeidet ble avsluttet mai 2007, seks måneder foran skjema og på budsjett. Det er oppnådd en resirkuleringsgrad på hele 98 prosent. AF samarbeider i tillegg med Heerema om fjerning og gjenvinning av broer, tripoder, flammetårn og moduler på Ekofisk for ConocoPhillips.

Se kursutviklingen til AF Gruppn her