St. Olav Borettslag

St. Olav Borettslag

St. Olav Borettslag

Sted: Tønsberg

Kontraktsum eks mva: 147 mill kroner

Prosjekttype: Boliger

BTA: 6.600 kvm

Antall leiligheter: 62 leiligheter

Byggherre: St. Olav Borettslag

Tiltakshaver: Tønsberg - Nøtterøy Boligbyggelag

Totalentreprenør: Wegger & Kvalsvik Entreprenører

Arkitekt: Arne Malm

LARK: Rambøll Norge

Rådgivende ingeniører: RIB: Arne Malm - RIBR: Norconsult

Underentreprenører og leverandører: Anlegg, vei: Rambøll - Elektro: PET Installasjon - Grunnarbeider: Carl C. Fon - Ventilasjon: Ventilasjonsbygg - Rør: Rørmakeriet - Vinduer: Skallevold - Kjøkken og garderober: Byggmakker Carlsen - Mur, puss og flis: Ole K Karlsen MPF - Takstoler: Modul - Betongelementer: Loe Betongelementer - Malerarbeider: Romøren

Det er slutt på eterlukt og mandelfjerning på Træleborg i Tønsberg. Pasientene i det katolske sykehuset er skrevet ut, beboerne i St. Olav Borettslag har tatt over.

 

De fire terrasseblokkene ligger i et rolig villaområde. Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag kjøpte sykehustomta og engasjerte sin arkitektfrende Arne Malm til å tegne byggene.

En saksbehandlingsfeil gjorde at prosjektet fikk en ufrivillig utsettelse. Wegger & Kvalsvik hadde det laveste anbudet og kunne sette i gang som totalentreprenør. 13 000 kubikkmeter masse ble gravd ut for å få plass til en parkeringskjeller på 105 meters lengde. Kjelleren er plasstøpt, med hulldekker og stål i råbyggene.

St. Olav Borettslag består av 62 leiligheter, fordelt på to fireetasjers terrasseblokker, med 21 leiligheter i hver, og to mindre blokker på to og tre etasjer, med henholdsvis 8 og 12 leiligheter i hver. Dette er rimeligere leiligheter på to og tre rom der de under 35 år hadde forkjøpsrett i forkjøpsperioden.

Leilighetene i terrasseblokkene er på opptil 170 kvadratmeter, noen gjennomgående med romslige terrasser på 38 kvadratmeter. Som man skjønner, vesentlig større arealer og med kvaliteter i materialvalg og utførelse helt der framme. Terrasseblokkene skiller seg ut, det er noe all american lifestyle over byggene, med påkostet glasurstein på takene, zinkbeslag og spesielle takbuer.

- Jo, takbuene var krevende. De har en spesiell form, og skapte hodebry for så vel snekkere som blikkenslagere, sier en tydelig stolt og konstant blid Richard Skelton, ire og anleggssjef hos Wegger & Kvalsvik.

Alle leilighetene i terrasseblokkene har gulvvarme i samtlige rom. Det ble boret ned 200 meter i 9 brønner på hver side av terrasseblokkene, noe som vil være en ren fortjeneste om få år. Arkitekt Arne Malm trekker frem det å få prosjektet i gang, som den største utfordringen. På St Olav har han ikke bare hatt arkitekturen, men også hatt ansvaret for byggeteknikken.

Han har hatt oppdrag for Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag tidligere. Totalentreprenøren Wegger & Kvalsvik derimot, var en ukjent samarbeidspartner, men Malm er full av lovord om deres innsats. St. Olav Borettslag, med en kostnadsramme på 147 millioner, er det største prosjektet i kroner og øre som boligbyggelaget har satt i gang. Ikke å undres over den store interessen fra boliglystne, og at det ble solgt ut raskt.


Flere prosjekter