Golfkollen

Golfkollen

Golfkollen

Sted: Bergen

Totalkostnad: 60 millioner kroner inkl mva

Bruttoareal: 3.900 kvadratmeter

Prosjekttype: Nybygg

Byggherre: Stoltz Bolig

Prosjekteringsgruppeleder og prosjektleder: Stoltz Bolig

Arkitekt: Link Signatur

Landskapsarkitekt: Riss Landskap

Rådgivere: RIB: Rambøll Norge - RIBr: Opticonsult - RIAku: Kilde Akustikk Bergen

Entreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Vassbakk & Stol - Betongarbeider: Stoltz Entreprenør - Elementer: Conform Bergen - Tømmer: J. H. Nævdal Bygg - Gulvbelegg: Øystein Tvedt - Rørlegger, prosjekterende og utførende: Olav Grevstad - Elektriker, prosjekterende og utførende: Bergen EL Teknikk - Ventilasjon, prosjekterende og utførende: Bygg og Ventilasjon - Sprinkler, prosjekterende og utførende: Tore Eide - Gass, prosjekterende og utførende: Gass Service - Heisanlegg: HK Service - Rekkverk: Bjartmar Rinde - Gartner: Anleggsgartnermester Arne Wikholm

På et høydedrag rett ved Fana golfklubb i Bergen har Stoltz Bolig ført opp fire bygg med til sammen 24 leiligheter.


Daglig leder Erik Skorve i Stoltz Bolig forteller at feltet har fått navnet Golfkollen. - 22 av de 24 leilighetene er solgt, de fleste til golfspillende boligkjøpere.

Prosjektleder Harald Sundnes forteller at tomten er på 4,5 mål. - Grunnen har bestått av fjell. Den største utfordringen anleggsmessig har vært en vei på 500 meter med tilhørende ledningsnett inn til tomten.

Golfkollen består av fire bygg med totalt 24 leiligheter. Hvert bygg er på tre etasjer. Samlet bruksareal er på 2.340 kvadratmeter, mens bruttoarealet inkludert parkering er på 3.900 kvadratmeter.

Tiltakshaver er Stoltz Bolig. Byggekostnad inkludert mva men ex tomt og infrastruktur er ifølge Skorve cirka 50 millioner kroner. Byggearbeidene startet i mai 2006. Utbyggingen har skjedd i delte entrepriser. De første leilighetene har innflytting i midten av oktober og resten i midten av desember.

Sundnes sier at leilighetene varierer fra 63 til 142 kvadratmeter. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris har vært 35.000 kroner. Sundnes beskriver standarden som god. Leilighetene har blant annet balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Alle leilighetene har store balkonger eller terrasser, og solforholdene er gode.

De fire byggene er tilnærmet rektangulære. Skorve beskriver dem som townhouses. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong, med unntak av trappehusene som er i elementer. Takene er flate, og har bæring av q-dekker. Fasadene består dels av liggende royalimpregnert trepanel og dels av Prodema fasadeplater, som er høytrykkslaminerte komposittplater. Dette gir fasader med gode og varige kvaliteter.

Sivilarkitekt Rolf Maurseth i Link Signatur sier at de to største arkitektoniske utfordringene har vært å utnytte tomten slik at leilighetene fikk best mulig utsikt samtidig som de fikk mest mulig lys og luft. - Vi måtte også finne et utrykk som passet til området. Klubbhuset ved Fana Golfklubb har satt standard med moderne uttrykk, og vi ville videreføre dette i annet materiale. Vi ville også bryte det ned i småskala.

- Vi jobbet mye med få leiligheter med mye lys og luft. Til dette brukte vi modeller der vi kunne se hvordan hver enkelt leilighet ville bli. Vi la også mye arbeid i å få til store og gode terrasser.


Flere prosjekter