Den norske Byggmax-sjefen går

Den norske Byggmax-sjefen Jon-Ola Stokke forlater selskapet uten å ha noen ny jobb å gå til.

- Jeg har bestemt meg for å gjøre noe annet, og dette er en beslutning som har modnet seg over tid. Foreløpig vet jeg ikke hva dette andre er, men jeg følger noen spor og tror det blir noe i byggenæringen hvor jeg trives godt, sier Stokke som er blitt enige med de svenske eierne om å fortsette i jobben frem til nyttår.

Avventer nyrekruttering
- Vi synes det er synd at han slutter, men det er hans valg, sier viseadministrerende direktør Magnus Agervald hos Byggmax i Sverige.

Han opplyser at selskapet ikke ennå har satt i gang noen prosess for å finne Stokkes etterfølger.

- Vi har ennå ikke bestemt oss for hvordan vi skal håndtere dette. Vi vurderer ulike alternativer, men har ikke besluttet noe. Vi føler at vi har tid til vurdere situasjonen før vi aktivt starter rekrutteringsarbeidet, fremholder Agervald.

Fortsatt offensiv
Han opplyser at offensiven i Norge ikke stoppes ved at Stokke slutter.

- Vi har ikke satt oss noe mål for hvilken markedsandel vi skal ha i Norge. Vi skal som før konsentrere oss om å etablere anlegg på større steder fortrinnsvis i Sør-Norge. Eventuell etablering i Nord-Norge avventer vi foreløpig, opplyser Agervald.

Byggmax har nå totalt 40 ansatte i Norge. Det er i dag etablert fem anlegg som ligger på Hamar, Skien, Gjøvik, Kongsvinger samt på Abildsø i Oslo. Et nytt utsalg skal åpnes i Drammen i begynnelsen av oktober. Deretter følger Sarpsborg først i desember. Det pågår byggearbeider på et anlegg rett ved Maxbo på Kløfta som skal åpne i mars neste år.

På Vøenenga i Bærum hvor planen var å åpne det første anlegget i Norge, er det fortsatt problemer med å komme til enighet med kommunen og vegvesenet.