Reinhold Meister avviser konkursrykter

I en pressemelding avviser Reinhold Meister innholdet i presseoppslag hvor det er gitt inntrykk av at Reinhold Meister Norway AS skulle være konkurs, og ikke kan gjøre opp sine forpliktelser overfor norske underleverandører.

- Reinhold Meister er et solid tysk selskap og en stor aktør på veibygging i Tyskland. Selskapet er selvfølgelig ikke konkurs, og vi stiller oss fullstendig uforstående til at Reinhold Meister skulle ha betalingsproblemer eller ikke skulle kunne gjøre opp med sine kreditorer, sier advokat Harald Fosse i Advokatfirmaet Grette, som representerer selskapet i Norge.

Ifølge pressemeldingen har Reinhold Meister betalt alt underleverandørene på det nåværende tidspunkt har krav på.

- I tillegg foreligger enkelte krav som er fakturert, men omstridt. Dette gjelder også leverandørene representert av advokat Vikstøl, som har uttalt seg til nrk.no mandag, sier Fosse.

Advokat Fosse opplyser at det foreligger en helt ordinær uenighet mellom partene om hvor stort vederlaget skal være.

- Vi stiller oss svært undrende til å bruke media og konkursinstituttet på denne måten - for tilsynelatende å prøve og presse frem en løsning, uttaler Fosse, som også er leder av Advokatfirmaet Grettes entrepriseavdeling.

Advokatfirmaet Grette har representert Reinhold Meister over en tid, og var få dager etter at konkursvarsel ble forkynt den 30.08.07 i kontakt med advokat Vikstøl.

- Allerede den 04.09.07 redegjorde vi i brev til advokat Vikstøl om grunnlaget for at enkelte av underleverandørenes krav ikke er betalt fullt ut - og for motkrav Reinhold Meister har mot disse, opplyser Fosse.

- I tråd med vanlig fremgangsmåte i entreprisesaker har vi prøvd å få til et møte med advokat Vikstøl for å få avklart restkravene mellom partene. Vi regner med at et slikt møte vil finne sted i løpet av måneden, legger Fosse til.

- Reinhold Meister ønsker ikke å forhåndsprosedere en tvist mellom samarbeidspartnere i media, men i lys av den uriktige fremstillingen i dagens oppslag, ser vi oss nødt til å kommentere enkelte forhold. Som nevnt har Reinhold Meister betalt de krav som er uomtvistet, hvilket ble bekreftet av advokat Vikstøl i telefon med meg forrige fredag, sier advokat Christoph Morck som også er en del av Advokatfirmaet Grettes entrepriseteam.

De kravene partene fortsatt er uenige om utgjør nå om lag to millioner kroner.

Morck mener at den opptreden underleverandørene her utviser synes useriøs.

- En slik fremgangsmåte er også helt ukjent blant samarbeidspartnere i Tyskland. Det kan i denne saken virke som om kulturforskjeller har skapt en del misforståelser blant partene, noe som kanskje har ført til unødvendig skepsis i kontraktsforholdet. Reinhold Meister ønsker å ha et positivt og godt forhold til sine kontraktspartnere, og vil fortsette diskusjonene for å finne frem til en god løsning snarest mulig, fortsetter Morck, som også er tysk advokat.

- Reinhold Meister har foreløpig kun har mottatt et konkursvarsel - som er en siste betalingsfrist før en konkurssak i det hele tatt kan iverksettes gjennom en konkursbegjæring. Slik konkursbegjæring er ikke mottatt her. Når det er sagt kan en slik sak under ingen omstendighet føre frem i et tilfelle som dette, sier advokat Fosse.