Nytt museumsbygg i Kristiansund

Styret i Stiftelsen Nordmøre Museum går inn for at museets nybygg skal plasseres i Øvervågen i Kristiansund, skriver Tidens Krav.

 

 

På denne plassen langs Kranaveien/Freiveien finner vi i dag Mestas tunnel-brakkerigg, tivoli- og St.Hans-bålplass, museumskafé og industri.

Vedtaket er i tråd med reguleringsplanen for Vågen i Kristiansund og i samsvar med administrativ anbefaling fra Kristiansund kommune, som har utredet ulike tomtealternativer.

En gruppe med representanter fra kultur-, plan- og bygningsetatene anbefaler Øvervågen som lokalisering. Det samme gjør museets egen plankomité, direktøren og de ansatte i Kristiansund.

Arkitektkompaniet AS arbeider med å utarbeide skisser som skal legges fram for Kulturdepartementet i et møte allerede 8. november. Golvarealet er anslått til 1.500 kvadratmeter + 2.000 kvadratmeter magasin.

Tomta er på over 8 mål. Bygningen skal romme kulturhistoriske utstillinger/formidling, administrasjon og magasin (lager for gjenstander, foto og privatarkiv) og vil bli sentralinstitusjonen for museumsarbeidet på hele Nordmøre.

55.000 gjenstander og like mange historiske foto skal sikres. Museumskaféen Patrick Volckmar blir bygd inn i det nye anlegget.

Bygningen er kostnadsberegnet til 50 mill. kr, og det forutsetter 60 prosent statsfinansiering. Fylke og vertskommune må nok også bidra. Prosjektet har topp prioritet i Møre og Romsdal fylke, etter mange års ventetid.