Det spanske selskapet Tecsidel har ifølge Statens vegvesen ikke levert systemet for bompengeinnkreving til Ryfast-sambandet innen avtalt tid, og krever nå selskapet for 3,88 millioner kroner. Foto: Statens vegvesen

Vegvesenet varsler søksmål mot Tecsidel

Statens vegvesen krever den spanske teknologileverandøren Tecsidel for nærmere 3,9 millioner kroner for vesentlig forsinkelse i leveransen av systemet for bompengeinnkreving i Ryfast.

Den 13. august i 2020 hevet Statens vegvesen kontrakten med selskapet, og i etterkant har Vegvesenet rettet et krav på til sammen 3,88 millioner kroner mot Tecsidel. Ifølge informasjon på vegvesen.no, dekker kravet tilbakebetaling av godtgjørelse, dagbøter, merkostnader i forbindelse med ny anskaffelse, utgifter til juridisk bistand og renter. Betalingsfristen var satt til 15. januar 2021.

– Forbereder rettslige skritt

Ifølge vegvesen.no er kravet ikke betalt, og Statens vegvesen har derfor sendt Tecsidel et varsel om søksmål gjennom advokaten til det spanske selskapet.

– Tecsidel skal ha fått en frist på to uker til å ta stilling til kravet og til og til grunnlaget for det. Vårt krav mot Tecsidel er på 3,88 millioner kroner, og vi forbereder nå rettslige skritt for å inndrive pengene. Det første skrittet er å sende motparten et søksmålsvarsel, uttaler prosjektleder Bjørn Roar Eriksen i Statens vegvesen til vegvesen.no.

– God grunn til kontraktsheving

Videre sier Eriksen at Vegvesenet er pålagt å forvalte de ressursene etaten har til rådighet på en best mulig måte.

– Når Tecsidel ikke leverer det de er forpliktet til gjennom kontrakten med oss, så skal vi heller ikke betale. Det at vi forfølger vår krav mot Tecsidel rettslig, underbygger at vi mener vi hadde god grunn til å heve kontrakten med dem i fjor, sier Eriksen til vegvesen.no

Byggeindustrien har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med Tecsidels advokat, Ole Tokvam i advokatfirmaet Bing Hodneland, men har ikke lyktes med dette.