Business Controller

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 100 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Stillingen inngår i Veidekke Infrastruktur, som driver landsdekkende anleggsvirksomhet med prosjekter innenfor vei, bane, kraftanlegg, industrianlegg og flyplasser for private og offentlige kunder. Selskapet er Norges største asfaltentreprenør og nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Årlig omsetning er på NOK 8,8 milliarder (2020), og virksomheten har ca. 2 300 ansatte, hvorav 1 400 fagarbeidere og 900 funksjonærer.

FirmaVeidekke Infrastruktur
FylkeOslo
Søknadsfrist18.04.2022

Er du en proaktiv og markedsorientert Business Controller kan du være akkurat den vi leter etter. Som Business Controller er dine viktigste oppgaver å understøtte og utfordre virksomheten og bidra til at økonomistyring er en viktig del av hverdagen til driftsorganisasjonen. Det er avgjørende at du er tett på driften for å kunne utvikle forretningsområdet sammen med ledelsen. Stillingen inngår i økonomiavdeling i Forretningsområde Asfalt i Veidekke Infrastruktur.

Arbeidsoppgaver

  • Drive økonomistyring (budsjetter, prognoser og månedsoppgjør)
  • Videreutvikle forretningsstøtte (benchmarking, lønnsomhetsanalyser og porteføljestyring)
  • Videreutvikle styringsmodell (KPIer og handlingsplaner)
  • Gjennomføre analyser (investeringsanalyser, marked, prising etc.)
  • Bidra til at vi nyttiggjør oss av produksjonsdata til styringsinformasjon
  • Identifisere og følge opp forbedringstiltak
  • Bidra til å videreutvikle rapporterings- og styringsverktøy

Kvalifikasjoner

  • Høyere økonomisk utdannelse
  • 2-5 års erfaring fra tilsvarende roller eller konsulentvirksomhet/revisjon
  • Analytisk med solid forretnings- og økonomiforståelse
  • Erfaring fra kontinuerlig utviklings- og forbedringsarbeid
  • Erfaren bruker av Excel, Power-Point, datavarehus og rapporteringsløsninger
  • Nyutdannede kandidater med rett profil og gode akademiske resultater vil også bli vurdert

Profil

For å lykkes i rollen bør du være kommersielt anlagt og ha solid økonomisk bakgrunn. Du må være interessert i IT-løsninger og bidra til at organisasjonen jobber for å automatisere prosesser. Du må også like å bygge relasjoner på ulike nivå og bidra til vår utvikling.

Vi tilbyr

Som vår nye Business Controller blir du en del av et team med høy faglig kompetanse. Arbeidsmiljøet er uformelt og hvor man jobber sammen for å oppnå gode resultater. Velferdsordninger du vil kunne dra nytte av er blant annet firmahytter, ulike ansattforeninger, idrettslag og gode innkjøpsrabatter. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre kollegaer få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier ansatte over 15 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Arbeidssted er Oslo, men som landsdekkende asfaltentreprenør må noe reisevirksomhet påregnes.

Vi ser frem til å motta din søknad!

Kontakt

Øystein Aardalsbakke, Økonomisjef

906 05 854

Sigve Breivik, Business Controller
917 95 822
Søk stilling

Vis flere stillinger: