Arendal fengsel ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020. Foto: Statsbygg

Statsbygg selger to fengsler

På jakt etter en eiendom utenom det vanlige? Nå kan du kjøpe deg et fengsel.

Kriminalomsorgen har ikke lenger behov for Arendal fengsel etter at Statsbygg ferdigstilte to nye avdelinger for Agder fengsel i Mandal og Froland. Eiendommen legges derfor ut for salg.

Også Hof fengsel selges fordi det ikke lenger er statlig behov for eiendommen. Det ble lagt ned i 2019, skriver Statsbygg i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arendal fengsel ligger sentralt. Foto: Statsbygg

Sentralt i Arendal

Arendal fengsel ligger cirka en kilometer fra sentrum, og  ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020.

Deler av bygningsmassen ble bygget allerede i 1862, og har helt siden den gang fungert som fengsel.

Eiendommen består av to bruksnumre med tomteareal på til sammen 6.847 kvadratmeter. Bygningsareal er på 3.596 kvadratmeter.

Det er ingen formell fredning på eiendommen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fengsel for promilledømte

Hof fengsel (offisielt Nordre Vestfold fengsel, avdeling Hof) var et fengsel med lavere sikkerhetsnivå i Hof i Vestfold.

På eiendommen lå det opprinnelig et anlegg driftet av Sivilforsvaret. Stedet ble tatt i bruk som fengsel for promilledømte i 1973.

Eiendommen består av tre festetomter på til sammen 33.350 kvadratmeter beliggende to mil fra Holmestrand sentrum. Bygningsmassen består av 19 bygninger på til sammen 7.992 kvadratmeter.

Eiendommen er regulert til offentlig og privat tjenesteyting.