Nore bru på fylkesvei 120 ved Moss har vært stengt siden torsdag kveld i forrige uke. Det er foreløpig usikkert når brua igjen kan åpnes. Arkivfoto: Rolf-Ivar Buerengen, MOVAR/Viken fylkeskommune

Deler av fylkesvei 120 i Moss stengt - usikkert når den åpner

Byggingen av en anleggsvei har ført til bevegelser i grunnen ved Nore bru på fylkesvei 120 ved Moss, som er stengt for trafikk inntil videre.

Viken fylkeskommune utfører for tiden et stort vannledningsprosjekt mellom Mosseelva og Kambo i regi av Mosseregionen vann, avløp og renovasjon (Movar Iks). I forbindelse med prosjektet, er arbeidet med en anleggsvei som forberedelse til legging av vannledningen i gang. Ifølge seksjonsleder ved avdeling for drift og vedlikehold i Viken fylkeskommune, Arne Bjørklund, har dette arbeidet medført et grunnbrudd i området rundt brua.

– Masseutglidning
– Grunnbruddet har igjen medført en masseutglidning som nå presser på brupilarene til Nore bru. Veien ble stengt torsdag kveld i forrige uke, og inntil vi har fått regnet ut hvor mye pilarene kan belastes, som igjen har innvirkning på bæreevnen til brua, må veien være stengt, sier Bjørklund til Byggeindustrien.

Myr og kvikkleire
På spørsmål om hvor lang tid han antar dette arbeidet vil ta, svarer seksjonslederen:

– Vi skal ha et møte klokken 16 i ettermiddag for å vurdere situasjonen. Brua ligger i et område med sensitive grunnforhold med myrmasser og kvikkleire, så vi må være forsiktige både med tiltak i terrenget under brua, og i forhold til når brua kan åpnes for trafikk igjen. Så foreløpig er vi usikre på når dette kan skje, sier Bjørklund.

Ifølge Viken fylkeskommune ble Nore bru bygget i 1964. Brua er en massiv platebru som er pelet ned til fjell. Brua har en årsdøgntrafikk på rundt 9.000.