Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Bedrift omsatte for over 100 millioner i 2019 – nå er de slått konkurs

Nittedal-selskapet Skytta Bygg AS har jobbet innen bygg og anlegg i mange år, og hadde i 2019 en omsetning på over 100 millioner kroner. Nå er de slått konkurs.

– Vi har havnet i en utfordrende situasjon som følge av tap av større byggeprosjekt. Vi klarte ikke å komme til enighet med byggherre etter konstruktive forhandlinger. Tapet var av en så stor størrelse at vi ikke kunne bære det, sier daglig leder i Skytta Bygg, Stig Ringstad til rb.no

Selskapet med 15 ansatte ble stiftet i 1987, og tall fra Proff.no viser at de har drevet med god økonomi i flere år. De omsatte for over 106 millioner i 2019, og hadde et driftsresultat på over 9,5 millioner. I 2018 omsatte de for over 70 millioner og i 2017 for over 104 millioner, med driftsresultater på henholdsvis 2,2 og 2,9 millioner.

I perioden 2019 til 2020 valgte imidlertid selskapet å ta på seg to større prosjekter.

På det ene prosjektet, hvor de skulle omgjøre et hotell til leiligheter i Lillehammer, skal det ha oppstått en uenighet om kostnader mellom byggherre og Skytta Bygg.

– Dette tok for mye tid og kostnadene begynte å løpe, sier bostyrer Thomas Christian Wangen til Romerikes Blad.

På det andre prosjektet, som var et rehabiliteringsprosjekt på Tjuvholmen i Oslo, dukket det også opp uforutsette utfordringer.

– Totaliteten av disse to prosjektene gjør at de havner i en situasjon som gjør at det ikke er mulig å dekke inn de løpende kostnadene. Dette er et selskap som har drevet godt i mange år, men nå gapte de over for mye. Da var det fornuftig å trekke i nødbremsen, sier bostyreren til avisen.