Det er Veidekkes bygging av Brønnøysunregistrenes nye bygg som nå er rammet av korona. Dronefoto: Veidekke.

Første gang Veidekke må stenge byggeplass i pandemien

Stengingen av Veidekkes byggeplass i Brønnøysund er første gang i pandemien entreprenøren må legge ned arbeidet. – Trist milepæl, kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke.

Kommunikasjonssjef i Veidekke Norge Helge Dieset. Foto: Veidekke

Mandag ble det klart at Brønnøy kommune stenger ned kommunen etter et smitteutbrudd på byggeplassen til Brønnøysundregistrenes nye bygg i Brønnøysund. Det er Veidekke som er entreprenør på prosjektet, hvor 23 så langt er smittet.

– Vi ble klar over det første tilfellet sent søndag kveld, og fikk testet alle på byggeplassen i løpet av mandagen. Men selv om vi var raske, så klarte vi ikke å slå ned smitten, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke til Byggeindustrien.

Entreprenøren er i sluttfasen av prosjektet, og det var rundt 70 folk i arbeid på prosjektet nå. I samråd med kommunen valgte det å stenge ned byggeplassen mandag. Det er første gang Veidekke har korona på denne byggeplassen, og smitten kommer på tross av str enge smittevernregler.

– Vi i Veidekke har hatt rødt nivå på alle våre byggeplasser siden 25. mars. Da innførte vi regler som er lan gt strengere enn kravene fra myndighetene. Dette er det første prosjektet som vi har måtte stenge ned i løpet av pandemien, så det er en trist milepæl, understreker Dieset.

Han forteller at de tidligere i korona-perioden også har hatt smitte på andre byggeplasser, men at de da har fått rask kontroll på den. Slik at de har unngått nedstengning.

– Målet vårt er å holde byggeplassene åpne, for det får store følger når vi må stenge ned. At et bygg blir forsinket er en ting, men det er verre for alle de andre som blir berørt av dette. Og det viktigste er uansett å hindre smittespredning . Når dette utbruddet er over, så skal vi selvfølgelig se på om det er noe vi kunne gjort annerledes, avslutter Dieset.