Regionsjef i Protan Entreprenør Midt-Norge AS, Eskil Sjøflot, har vært med siden starten i 2010 og har selv taktekkerbakgrunn. Foto: Protan

Protan-taktekkerne i Midt-Norge med rekordomsetning i 2020

Til tross for et krevende korona-år klarte Protan Entreprenør Midt-Norge AS å oppnå rekordomsetning i jubileumsåret 2020.

Protan Entreprenør Midt-Norge AS er et av selskapene i den skandinaviske takentreprenørvirksomheten til morselskapet Protan AS.

Omsetningen på 70 millioner kroner er den beste noensinne for selskapet, som ble opprettet i 2010 og har avdelinger i Trondheim, Levanger og på Averøya ved Kristiansund.

I tillegg til en miks av takentrepriser på både nybygg og rehabiliteringsprosjekter, har en økt satsing inn mot våtromsmarkedet bidratt på topplinjen.

Det endelige resultatet er ikke helt klart ennå, men ser ut til å bli en liten positiv økning fra 2019. Årsresultatet til Protan Entreprenør Midt-Norge AS har ligget stabilt på cirka 4-4,5 millioner kroner de siste tre årene.

- Det er en tilfredsstillende og sunn vekst i selskapet, sier chief operating officer for Protans takentreprenørvirksomhet, Roar Lunde.

- Tiårsjubileet vårt druknet i koronaen, men ellers ble 2020 et godt år for oss, sier regionsjef i Protan Entreprenør Midt-Norge, Eskil Sjøflot, i en pressemelding.

- Å få kurvene for omsetning og resultat til å følge hverandre oppover gjennom flere år vitner om at vi ikke bare har flaks. En trygg arbeidsplass med sunn økonomi betyr mye for både kunder og ansatte i krevende tider som nå, sier Sjøflot.

Det var ikke bare tiårsjubileet som fikk passere i stillhet i fjor. Også det planlagte Tak-NM under Norges Takmesse 2020 i Stavanger ble avlyst. Det gjør at Protan Entreprenør Midt-Norge fortsatt kan titulere seg som regjerende norgesmestere i taktekking, etter seier på hjemmebane under takmessen i Trondheim i 2018.

- Gode resultater i vår bransje handler om fornøyde kunder og høyt faglig nivå. Derfor er lagbygging så viktig, sier Sjøflot, som har vært med helt siden starten for ti år siden.

- Mange av våre taktekkere har jobbet lenge sammen. De trives sammen, de kjenner hverandre godt. Det blir den samme typen musikalitet man kan få i et bra band, eller den typen telepati man kan se mellom gode spillere på et fotballag. Da blir det kvalitet i våre leveranser, sier regionsjefen.

Roar Lunde deler denne oppfatningen.

- Protan Entreprenør Midt-Norge er en foroverbøyd organisasjon som samarbeider godt i alle ledd. Det viser at kultur og lagbygging gir resultater, ikke bare på den økonomiske siden, men også gjennom en rutinert og stabil bemanning, sier Roar Lunde.

Protan Entreprenør Midt-Norge AS vant tak-NM i 2018 med dette laget: Thomas Ossletten, Tomasz «Tomek» Siedlec og Kristian Elfstedt. Foto: Protan