Mikael Bengtsson, norgessjef i Byggmax. Foto: Byggmax

Milliardøkning for Byggmax i 2020 - fortsatt høy aktivitet til tross for stengte varehus i Norge

Byggmax opplevde en økning på 50 prosent i bestillinger på nett i 2020, og økte den totale omsetningen med nesten 1,7 milliarder kroner. Selv med stengte byggevarehus har de ikke vært nødt til å permittere.

23 av totalt 43 Byggmax-varehus i Norge er nå stengt på grunn av nasjonale smitteverntiltak, men med hjemlevering og klikk-og-hent kan byggevarekonsernet fremdeles levere varer til kundene, og de kan holde på samtlige Byggmax-ansatte, skriver de i en pressemelding.

– Klikk-og-hent hent har blitt en kundefavoritt hos oss. Det er raskt, enkelt og sikkert med tanke på smittevern, sier Mikael Bengtsson, norgessjef i Byggmax.

2020 endte Byggmax med 32 prosent økt omsetning, krone for krone, skriver de i pressemeldingen. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019, så omsetningsøkningen blir da nesten 1,7 milliarder kroner.

– I fjor vår da samfunnet stengte ned fikk mange tid til å fikse hjemme, og dette er vårt viktigste marked. Samtidig ser vi også at Byggmax gjør det bedre enn konsument-markedet ellers i Norge, som har økt omtrent 20 prosent, sier Bengtsson

Bestillinger på nett økte, ifølge pressemeldingen, med 50 prosent i fjor.

– Vi har i 2020 kommet tettere på det norske samfunnet. Det er fint å ha bidratt i dugnaden med gratis hjemlevering, avstand og tilpassede klikk-og-hent-varianter. Jeg er overbevist om at vi har gjort en forskjell gjennom å hjelpe nordmenn med å gjennomføre prosjektene sine. Det har vært en tøff tid for mange hvor det å ha noe å henge fingrene i, kanskje har vært viktigere enn noen gang. Personlig er jeg mer stolt av dette enn av de gode resultatene, konkluderer Bengtsson.

Byggmax har totalt over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland.