Heidi Berg, forretningsutvikler for Trimble i Norge. Foto: Marius Fiskum

Trimble, BuildingPoint og Norkart vant rammeavtale om IKT for fylkesveiene

Trimble og samarbeidspartnerne BuildingPoint Scandinavia og Norkart har vunnet rammeavtalen om leveranse av IKT-løsninger for å planlegge og prosjektere fylkesveier i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Vestfold og Telemark, Trøndelag, Troms og Finnmark, Vestland og Viken.

Det skriver Trimble i en pressemelding mandag.

Konkurranse med forhandling ble utlyst i desember 2020, og avgjort i februar 2021. Kontrakten har en varighet på minst tre år med mulig forlengelse inntil åtte år totalt, heter det i meldingen.

Vivento har bistått Fylkeskommunen i anskaffelsesprosessen.

Bakgrunnen for avtalen er at alle fylkeskommunene, bortsett fra Oslo som ikke har fylkesveier, selv administrerer fylkesveinettet.

Med den nye avtalen får fylkeskommunene en felles avtale med én avtalepartner, Trimble Solutions Sandvika AS. Avtalen dekker IKT-løsninger for hele livssyklusen til et veiprosjekt, og innbefatter lisenser til programvare, skytjeneste for samhandling, support, kurs og videreutvikling. Løsningene som tilbys er blant annet, prosjekteringsverktøyet Novapoint Infrastructure Design Suite, samhandlingsløsningen Quadri og Trimble Connect, konstruksjonsverktøyet Tekla Structures, samt GIS-løsninger som QGIS og GISLINE, analyse- og datahubsystemer som Datavarehuset og Datatorget.

– Vi synes konkurransegrunnlaget har vært spennende å svare ut. Her har virkelig fylkeskommunen gjort en grundig jobb i forkant, og tenkt gjennom hvilke behov de har. Fylkeskommunen har tydelig pekt i hvilken retning de ønsker å gå innen digitalisering. De har utfordret oss som leverandør, og har laget et bredt sammensatt kravgrunnlag som har oppfordret bransjen til samarbeid. Vi så dermed tidlig i prosessen at det var naturlig å dra inn spisskompetanse på både GIS forvaltning og konstruksjoner. Gjennom partnerskapet med Norkart og BuildingPoint Scandinavia, har vi med oss to aktører som på hvert sitt område har en svært solid posisjon i markedet. Avtalen åpner også for utviklingsprosjekter. Vi ser frem til å finne spennende temaer sammen med Fylkeskommunen, der vi kan bidra til å utvikle både Fylkeskommunen, oss selv - og bransjen,sier Heidi Berg, forretningsutvikler for Trimble i Norge, i pressemeldingen.