E39 Ørskogsfjellet. Illustrasjon: Statens vegvesen

ACO Anlegg skal bygge forbikjøringsfelt på E39 Ørskogfjellet

ACO Anlegg AS kom best ut i konkurransen om å bygge forbikjøringsfelt på E39 Ørskogfjellet, med en tilbudssum på 92,5 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med konkurransen, og etter grundig evaluering av de fire endelige tilbudene vi tok imot, var det ACO Anlegg som hadde best forhold mellom pris og kvalitet, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen i en pressemelding.

Konkurransen ble gjort med prekvalifisering og forhandlingar.

– Statens vegvesen mener sunnmørsfirmaet ACO Anlegg sine planer for gjennomføring og organisering av anlegget samt HMS bidrar til en reduksjon av prosjektrisikoen, også med hensyn til pandemi-situasjonen, skriver Vegvesenet i meldingen

Entreprenørservice AS, Hæhre Entreprenør og Af Nordmøre Maskinlag rakk ikke opp i konkurransen, og de har nå klagefrist fram til 25. mars.

– Deretter blir det kontraktsignering, og vi venter oppstart på veianlegget i april. Forbikjøringsfeltet på Ørskogfjellet skal stå ferdig sommeren 2022, sier Birkeland.

2,8 km blir utbetra

Selve forbikjøringsfeltet vil få en lengde på 1,8 kilometer, men med tilpasning inn mot dagens vei i begge ender blir den samlede strekningen som skal utbedres på cirka 2,8 kilometer.

I tillegg til etablering av forbikjøringsfelt, skal veien også utvides. Utbedring av svinger på strekningen inngår også i prosjektet. Ny veibredde blir 10 meter der det er tofeltsvei og 13,5 meter der det er forbikjøringsfelt, inkludert vegskuldre og rumlefelt. Byggetiden er beregnet til cirka 15 måneder.