Arbeidet med å skifte ut det elektriske anlegget og annet vedlikeholdsarbeid i E16 Lunnertunnelen er snart over. Tunnelen åpner torsdag 11. mars kl. 06.00.

E16 Lunnertunnelen åpner torsdag 11. mars

E16 Lunnertunnelen har vært stengt siden desember da et omfattende vedlikeholdsarbeid startet, men til uka åpner tunnelen igjen.

Siden da er alt det gamle elektriske utstyret fjernet og erstattet med et nytt. Også selve tunnelhvelvet har fått en oppgradering med ny sprøytebetong, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

- Det er en omfattende jobb som nå er ferdig. Deler av det elektriske utstyret som var i Lunnertunnelen, hadde nådd maksimal levetid, og det var nødvendig å skifte dette ut, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen i meldingen.

Arbeidet har blitt utført av Mesta Elektro.

De siste dagene frem mot åpningen vil bli brukt til å teste og godkjenne det nye elektriske anlegget. Det er viktig at kommunikasjonen med Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen fungerer. Skulle det oppstå en hendelse, er det nødtelefoner i alle SOS-skap inni tunnelen. Løfter du av røret, vil det automatisk ringe hos Vegtrafikksentralen, og de kan se hvor i tunnelen du ringer fra. I tillegg er det montert bommer som stenger vegen, på begge sidene av tunnelen.