Glamox har kjøpt LiteIP, her ved David Hunt, managing director Glamox Luxonic og David Lippold, managing director LiteIP. Foto: Glamox

Glamox kjøper britisk teknologiselskap

Glamox AS har inngått avtalte om kjøp av 100 prosent av aksjene i det britiske selskapet LiteIP.

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet.

Nå har de kjøpt LiteIP som med utgangspunkt i Southampton utvikler, produserer og selger komplette trådløse lysstyringssystemer.

– Dette er en milepæl for Glamox. Vi tar et viktig steg for å forsterke vår strategiske satsning innen trådløse systemer som integrerer, styrer og overvåker lysanlegg. Dette er et attraktivt marked hvor Glamox er i sterk vekst, sier konsernsjef Rune Marthinussen i Glamox i en pressemelding.

LiteIP vil forbli et uavhengig og individuelt selskap i Glamox-gruppen som ønsker å bruke det britiske oppkjøpet til å styrke sin posisjon innen lysstyring internasjonalt.

– Med Glamox som eier kan selskapet gå fra å være en britisk aktør til å spille en viktig rolle internasjonalt. Kjøpet vil styrke Glamox’ posisjon innen lysstyring, og samtidig bringe LiteIP-løsninger til Glamox’ kjernemarkeder i Europa, heter det i meldingen.