Fra digital befaring på Solbakken sykehjem i Bærum. Foto: AFRY

AFRY introduserer virtuell anbudsbefaring

Anbudsbefaringer på Solbakken sykehjem i Bærum ble løst med en virtuell befaring i høyoppløselige 360 graders modeller under koronapandemien.

Det skriver AFRY i en pressemelding.

På oppdrag fra Bærum kommune har AFRY ansvaret for å etablere og installere et system for pasientsignal på ti av kommunens sykehjem. På de ni første sykehjemmene har anbudsbefaringen sammen med entreprenør blitt gjennomført fysisk, men det ble en utfordring på Solbakken sykehjem.

– Det var ikke noe alternativ for oss å ikke gjennomføre befaring, så vi måtte finne en alternativ løsning. Vi besluttet å teste ut å bruke 3D-kamera. Alle rom og etasjer ble fotografert, og vi inviterte deretter entreprenørene til vår første virtuelle anleggsbefaring på Teams, sier Roy Andersen, avdelingsleder i AFRY Sandefjord.

AFRY anvendte en teknologisk løsning fra Matterport med et kamera på stativ.

– Resultatet blir en virtuell modell av virkeligheten hvor man kan navigere og klikke seg fra punkt til punkt på samme måte som i Google street view, forklarer Anders Nygren, prosjektleder innen prosessindustri i AFRY.

– Dette var en meget effektiv måte å avholde anbudsrunder på. Det var både proft og tidseffektivt, og er et fremtidsrettet verktøy vi bør bruke mer, kommenterer eiendomsforvalter for omsorgsbygg i Bærum kommune, Nina Leonardsen, i pressemeldingen.