Nye Oppsal sykehjem. Illustrasjon: Bølgeblikk Arkitekter

WSP Norge utvikler pilotprosjekt for Omsorgsbygg

WSP vant nylig en tverrfaglig prosjekteringskontrakt på pilotprosjektet Nye Oppsal sykehjem.

Det skiver WSP i en pressemelding mandag.

Nye Oppsal sykehjem skal kombinere sykehjem og boliger på tvers av generasjoner, og utgjør en ny utforming av morgendagens botilbud for eldre. Prosjektet er unikt ved at det skal legges til rette for fleksibel veksling mellom tilbudene tilpasset brukernes behov, skriver WSP i pressemeldingen.

Nye Oppsal er det tredje sykehjemsprosjektet WSP vinner for Omsorgsbygg, sammen med Majorstuhjemmene og Mortensrud sykehjem.

– WSP vil levere et tverrfaglig team på nærmere 20 rådgivere fra alle våre forretningsområder. Det er veldig gøy å få fornyet tillit på enda et sykehjemsprosjekt for Omsorgsbygg, sier Jasna Erichsen, markedssjef i WSP Norge.

Nye Oppsal sykehjem blir omtrent 15.500 kvadratmeter stort. Sosial velferd, bærekraft og velferdsteknologi står sentralt i prosjektet, som også har høye miljøambisjoner med minimum Breeam NOR Excellent-sertifisering, heter det i pressemeldingen.

Planforum Arkitekter, i samarbeid med Topic arkitekter, Landskaperiet og Zinc, har vunnet arkitektoppdraget på pilotprosjektet.